Social Icons

.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

USB sticks: Πιο ευάλωτα στους ιούς



Τα λογισμικά anti-virus επικεντρώνονται κατά βάση στην αποτροπή εξάπλωσης κακόβουλων λογισμικών τα οποία διοχετεύονται στον υπολογιστή του ανυποψίαστου χρήστη μέσω των e-mails. Με τον τρόπο αυτό οι κακόβουλοι χρήστες στρέφουν την προσοχή τους σε μέσα που τυγχάνουν χαμηλότερης ασφάλειας όπως είναι τα USB drives.

Έχει παρατηρηθεί σε αρκετά συχνή βάση ότι όταν πέφτουν στα χέρια μας USB sticks, είναι αρκετά πιθανό να είναι μολυσμένα με κάθε είδους malware.

Είναι αρκετά σημαντικό να γνωρίζετε ότι όταν συνδέετε ένα USB stick στον υπολογιστή σας, η λειτουργία Autorun ξεκινά αυτόματα (όταν είναι ενεργοποιημένη). Αν το USB περιέχει κάποιον ιό, θα μπορούσε να μολύνει τον υπολογιστή σας κατά τη προσπέλασή του από το Autorun. Για αυτό το λόγο καλό είναι να έχετε την λειτουργία Autorun απενεργοποιημένη (μέσω του Control Panel).

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό anti-virus για να απενεργοποιείτε και να ενεργοποιείτε το Autorun όποτε θέλετε.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί όταν συνδέουμε μια θύρα USB στον υπολογιστή μας είτε αυτός είναι προσωπικός είτε εταιρικός.
http://www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ