Social Icons

.

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Ο Καζαμίας του 2012!



Ανυπομονείτε για το νέο έτος; Γνωρίζετε ποιος Καζαμίας έχει τις σωστές απαντήσεις! Το gazzetta.gr παρουσιάζει τα σπουδαιότερα γεγονότα που θα έρθουν το 2012, με εξαίρεση εκείνα του Βλάση Τσάκα τον οποίο ακολουθεί κάθε μήνα!

Άσπρος Γενάρης, νηστικός ο μεροκαματιάρης...

Μήπως περιμένατε κάτι καλύτερο?? Την ώρα, λοιπόν, που η κυβέρνηση θα ανακοινώνει μείωση μισθών και συντάξεων, τεκμήριο για ποδήλατα άνω των έξι ταχυτήτων, φόρο πολυτελείας για τα mountain bike - (γιατί ποιος θα συντηρήσει το βουνό;) - νέα αύξηση στη φορολογία και το χαράτσι που θα έρχεται με τον λογαριασμό της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ, του ΟΤΕ (ή όποιου άλλου δικτύου), των κοινοχρήστων, του gmail, ακόμα και του αν κάνω άστατη ζωή δικός μου είναι λογαριασμός, το πανελλήνιο σοκάρεται με τις νέες αποκαλύψεις που έρχονται γύρω από τα στημένα παιχνίδια.

Τα περίφημα DVD με τις ατελείωτες ώρες συνομιλιών φεύγουν από τα συρτάρια που ήταν κλειδωμένα επί μήνες και διαρρέουν στον Τύπο. Οι κυριακάτικες εφημερίδες παίρνουν την αποκλειστικότητα και αρχίζουν να τα μοιράζουν κάθε εβδομάδα, αφήνοντας τον Γιάννη Πάριο, τον Γιάννη Πλούταρχο και τον Μιχάλη Χατζηγιάννη να περιμένουν στο ράφι. Στο διπλανό ράφι, η Ζέτα Μακρυπούλια αναγκάζεται να κάνει τη νταντά στα παιδιά του Πλούταρχου!!

Οι εξελίξεις τρέχουν άμεσα... Όλοι οι εισαγγελείς, δικαστές και ανακριτές λαμβάνουν υποχρεωτική άδεια δύο χρόνων και τι κρίμα, όταν θα έχουν επιστρέψει τα αδικήματα θα έχουν παραγραφεί. Οι Ευρωπαίοι εκνευρισμένοι σκέφτονται να στείλουν την τρόικα, όμως η Άνγκελα Μέρκελ παρεμβαίνει και σώζει την κατάσταση. Ζητάει τη φυλάκιση όλων των εμπλεκομένων και τη διάλυση της Super League, ενώ κατάσχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα για την αποπλήρωμη του χρέους. Στις διαπραγματεύσεις με τη Nova, ζητάει να συμμετάσχει στο Dancing with the Stars, καθότι ως γνωστόν είναι δεινή χορεύτρια από τα νιάτα της. Προς τιμήν της, αποφασίζουμε να δώσουμε όνομα σε ένα χορό. Υποψήφια είναι τα Merkelena, Merk&roll και, φυσικά, R&M στο οποίο επιπίδεται με χαρακτηριστική επιτυχία!  Ο Αλέξης Κωστάλας την ερωτεύεται σφόδρα, όμως εκείνη κάνει νάζια στον Γιάννη Λάτσιο και παίζει με τον ίδιο παρτενέρ που είχε και η Ελεονώρα Μελέτη.

Βλάσης Τσάκας: Αηδιασμένος από τις συνομιλίες που διέρρευσαν και την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ανακοινώνει την αποχώρησή του. Από το... junior Master Chef, στο οποίο είχε μπει εκτάκτως στις αρχές του μήνα γιατί ο Πρίγκιπας έψαχνε μάγειρα για το καραβάνι του. Θίχτηκε, λέει, γιατί ο Λευτέρης Λαζάρου ήταν πιο χοντρός πέρυσι και τώρα η τηλεόραση αδικούσε τον Βλάση.

Το Φλεβάρη μη φυτέψεις, ούτε να στεφανωθείς, Τρίτη μέρα μη δουλέψεις, Σάββατο μη στολιστείς.

Ενδιαφέρουσα η παροιμία... Κρατάμε το «Τρίτη μέρα μη δουλέψεις» και θα μεταβιβάσουμε το αίτημα για ένα επιπλέον ρεπό. Είναι και μετά τον κοπιαστικό αγώνα που δίνει κάθε Δευτέρα η πολυτάλαντη ομάδα του gazzetta, η οποία επειδή το θέμα μας είναι και μπασκετικό τον Φεβρουάριο, πάει απ’ το καλό στο καλύτερο! Ο Βασίλης – σκληρός, αλλά πάντα δίκαιος προπονητής – επέβαλλε πρωινές προπονήσεις στο ανοικτό των Ελληνορώσων και σπριντ όλη την Κατεχάκη για να βελτιώσει την φυσική κατάσταση της ομάδας. Εννοείται πως έριξε το βάρος για τις αποτυχίες του πρώτου γύρου στον προηγούμενο προπονητή, που εννοείται πως ήταν και πάλι ο ίδιος! Επεσήμανε, δε, και τις σημαντικές απουσίες, που είναι οι μεταγραφές που δεν έκανε η διοίκηση... Νίκη η ομάδα δεν έχει κάνει ακόμα στο 2012, όμως τουλάχιστον οι
παίκτες πηγαίνουν και φεύγουν τρέχοντας, γλιτώνοντας τα έξοδα μετακίνησης!!

Το γεγονός του μήνα είναι το ντέρμπι στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε με τρεις παίκτες από το... παιδικό τμήμα και ο Παναθηναϊκός απέκτησε τη Βερίνα Χιώτη, αφού επισημοποιήθηκε ότι θα γίνει θηλυκός Διαμαντίδης το καλοκαίρι.  Μετά από ένα σπουδαίο ντέρμπι στο ΣΕΦ, παρουσία 1.733 οπαδών, οι ερυθρόλευκοι θα κερδίσουν τον αγώνα με τον πρωταγωνιστές τους Μάντζαρη, Σλούκα και Κατσίβελη, αλλά θα χάσουν το παιχνίδι στα χαρτιά επειδή δεν είχαν υπογράψει οι γονείς τους άδεια για να παίξουν!! Ο Παναθηναϊκός κερδίζει 20-0 με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να ‘χει 20 πόντους και 10 ασίστ!!! Δεν έχει σημασία πως. Τις είχε!!!!

Βλάσης Τσάκας: Η ημέρα των ερωτευμένων εμπνέει τον μικρό μας πρωταγωνιστή. Ο πρίγκιπας Αλ Αχμέτ Αμπντούλ Βαζελίχ δίνει εντολή να γεμίσουν την έρημο Σαχάρα με τριαντάφυλλα και τριφύλλια, πάνω στα οποία θα κινήσει η πομπή για να έρθει, μέσω Κρήτης, στην Αθήνα. Η Superfast κηρύσσει πτώχευση και η άφιξη αναβάλλεται, αφού δεν υπάρχει πλοίο!

Λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή??

Η αγαπημένη παροιμία του Βλάση Τσάκα, αλλά με την αφεντιά του θα ασχοληθούμε στο τέλος! Μετά από δύο μήνες αναστολής του πρωταθλήματος και δύο μήνες γεμάτους νέα μέτρα, ήρθαν δύο καινοτόμες αποφάσεις. Η Ελλάδα εγκαταλείπει το Ευρώ και επιστρέφει στο... Μάρκο, με την Άνγκελα Μέρκελ να προωθεί ορισμένες πρωτοποριακές αλλαγές. Το Μαρκό γίνεται ομάδα της κυβέρνησης, το Μαρκόπουλο πρωτεύουσα της Ελλάδας, ο Μάρκο Πόλο ονομάζεται ως ο εξερευνητής που ανακάλυψε τη χώρα μας, τα Ευαγγέλια του Μάρκου διδάσκονται στα σχολεία και φυσικά, πρωθυπουργός ο Μάρκος Σεφερλής!!! Κάτι που έχει και τα θετικά του, αφού δεν θα έχει πλέον χρόνο για τηλεόραση και θέατρο!! Όχι που θα έλειπε από τον φετινό Καζαμία.

Η δεύτερη απόφαση, αφορά την Super League! Η νέα κυβέρνηση αποφασίζει να αρχίσει εκ νέου το πρωτάθλημα, αλλά από τις φυλακές! Ο «αγαπούλα πούλα» αναλαμβάνει πρόεδρος του συνεταιρισμού και το πρωτάθλημα είναι το πιο περιφεριακό που έγινε ποτέ! Ναύπλιο, Τρίκαλα, Ηράκλειο, Πάτρα, Κέρκυρα, Εύβοια και μοναδική εκπροσώπηση του άλλοτε ΠΟΚ, από τον Κορυδαλλό. Το πρωτάθλημα ξεκινάει με τις αναμετρήσεις Ηράκλειο-Πάτρα, Κέρκυρα-Ναύπλιο και Τρίκαλα-Κορυδαλλός! Όλα τα ματς είναι διπλό στο ημιχρόνο και άσος τελικό! Εντύπωση προκαλεί η ανατροπή στο Κέρκυρα-Ναύπλιο, με το σκορ στο ημίχρονο να είναι 3-1 και να λήγει 3-5!!!

Ο Κυριάκος Θωμαΐδης ξεκινάει εκ νέου εκπομπές, ο Ανδρέας Φάκος ζητάει να επιστρέψει στο αξίωμά του και εξορίζεται, ενώ ο Αλέξης Κούγιας αγόρασε καινούργια AUDI με χαλασμένα παράθυρα, που άνοιξαν μόνα τους στην Εθνική Οδό με αποτέλεσμα να χάσει πολύτιμα έγγραφα και να καταγγέλει δολιοφθορά! Κατόπιν έρευνας του CSI, του Law&Order, του Cold Case και του Criminal Minds προκύπτει ότι στο αυτοκίνητο υπήρχαν επίσης ένα χαλασμένο τασάκι που δεν άνοιγε το καπάκι, μια καμμένη λάμπα και το πατάκι του συνοδηγού ήταν γυρισμένο ανάποδα!!!

Βλάσης Τσάκας: Τα νέα δεδομένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο κάνουν  τον Βλάση Τσάκα να χάσει τον ύπνο του. Όχι, όχι, μην ανησυχείτε... Την όρεξη του δεν την έχασε! Ο διάσημος παράγοντας προσπαθεί να πείσει την Μέρκελ να αλλάξει το νόμο, ώστε να μπορέσουν οι Άραβες, που τόσο ενδιαφέρονται για τον Παναθηναϊκό να αγοράσουν μετοχές. Όταν εισπράττει το «nein», γιατί τι θα έλεγε η Μέρκελ, αποφασίζει να πάει στο Άγιο Όρος για προσευχή και νηστεία!! Έχουμε μπει, άλλωστε, στη Σαρακοστή.

Και τ' Απριλιού ταις δεκοχτώ, πέρδικα ψόφησε στ' αυγό.

Καταπληκτική παροιμία... Το Άγιο Πάσχα γιορτάζεται σε όλη την Ελλάδα, με ελαφρώς διαμορφωμένη την παράδοση στα νέα δεδομένα. Το Άγιο Φως έρχεται με λαμπαδηδρομία για να γλιτώσουμε τα αεροπορικά έξοδα, με αποτέλεσμα να κάνουμε Ανάσταση την Κυριακή του Πάσχα!! Κυριακή του Πάσχα κάνουμε τη Δευτέρα του Πάσχα, ενώ καταργείται η Κυριακή του Θωμά, γιατί αποδείχθηκε ότι δεν το πίστεψε ποτέ ούτε ο ίδιος ότι γιορτάζει. Αντί για αρνάκι σουβλίζουμε λουκάνικα, αντί για τσουρέκι τρώμε στρούντελ κι αντί για παραδοσιακή μουσική, ακούμε τη Lena, που κέρδισε τη Eurovision. Η οποία, παρεμπιπτόντως, ψηφίστηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα, σε ντουέτο με τον Κώστα Σόμερ!

Το πρωτάθλημα της σούπερ (Κε)λιγκ ολοκληρώνεται, με το Ναύπλιο να πανηγυρίζει την κατάκτηση του τίτλου. Ο Αχιλλέας Μπέος δηλώνει πως είχε βάλει στοίχημα ότι δεν θα έχανε με τίποτα την κούπα, όμως λίγο πριν την απονομή, μια ένσταση έρχεται να μπλοκάρει την επικύρωση της βαθμολογίας. Από τη φυλακή των Σκοπίων, ο Μάκης Ψωμιάδης κάνει αγωγές. Προς τη σούπερ κελι-γκ, που δεν δέχτηκαν ομάδα από την ξενιτιά και τον ξέχασαν, προς την εταιρία κινητής τηλεφωνίας για τα πνευματικά δικαιώματα, προς την ΑΕΚ για υπεξαίρεση χρημάτων, προς τον γιο του γιατί δεν του έστειλε το έμβασμα τον Απρίλιο και προς την Αρμάνι Μιλάνο, γιατί του πήρε την κόρη του. Επιστρέφει στην Ελλάδα, παίρνει αναβολή στη δίκη του για τις 30 Φεβρουαρίου του 2013 και αποφυλακίζεται γιατί στο μεταξύ έχει απαγορευτεί το κάπνισμα και στις φυλακές!!

Βλάσης Τσάκας: Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για μεγάλες στιγμές!! Ο Βλάσης Τσάκας επιστρέφει από το Άγιο Όρος μετά από 40 μέρες νηστεία και προσευχή, στις οποίες παραδόξως κατάφερε να πάρει πέντε κιλά! Χωρίς να διαρρεύσει αν εξομολογήθηκε πουθενά, φέρνει στο προσκήνιο πρόθεση της Εκκλησίας να αγοράσει τον Παναθηναϊκό. Οι εφημερίδες το βλέπουν ως κόλπο του Εφραίμ για να μπορέσει να πάρει το λαϊκό έρεισμα, αλλά ο     Τσάκας οργισμένος παρουσιάζει τα προσύμφωνα με όλους τους ποδοσφαιριστές που ανήκουν στην Εκκλησία του Χριστού. Κακά, Τζιοβάνι, Ριβάλντο, Λουτσιάνο και ο Καστίγιο για να κάνει, όπως παλαιά, τον μεταφραστή τους!! 

Μην πάρεις το Μάη άλογο, μήτε γυναίκα τη Λαμπρή!

Το γεγονός ότι η παροιμία έρχεται μετά τη Λαμπρή, ήταν μάλλον αφορμή για να απαντήσει κάποιος ότι του το είπαν κατόπιν εορτής! Τη γυναίκα την πήρε, το άλογο ίσως να το γλίτωσε! Ο Μάιος είναι παραδοσιακά ο μήνας των τελικών... Ο τελικός της Ευρωλίγκα, ο τελικός του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, ο τελικός του Champions League, ο τελικός του Dancing on Ice (το ‘χει στήσει η Μέρκελ), ο τελικός του Master Chef (το ‘χει στήσει ο Μπέος)... Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο αναβλήθηκε επειδή κρίθηκε ακατάλληλη η Φυλής για να διεξαχθεί!

Όσο για εκείνον στο μπάσκετ??? Χαχαχαχαχαχαχα!!! Δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν πόσα εισιτήρια θα πάρει κάθε ομάδα, τι χρώμα καρεκλάκια προτιμούσαν, αν η αστυνομία θα είναι περισσότερη ή λιγότερη απ’ τους οπαδούς, αν το εισιτήριο θα στοιχίζει περισσότερο ή λιγότερο από το βασικό μισθό, που θα καθίσουν οι επίσημοι της ΕΟΚ και πόσο φουσκωμένη θα είναι η μπάλα!

Στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός, η ΤΣΣΚΑ, η Αρμάνι Μιλάνο και ο Ολυμπιακός για να δικαιωθεί και η διαφήσιμη για την πιο ελληνική διοργάνωση! Ο τελικός ήταν ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Αρμάνι Μιλάνο. Ο Παναθηναϊκός το κατέκτησε, ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν MVP και φώναξε τον Θανάση και τον Παύλο να τους σηκώσει μαζί με το κύπελλο, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πήρε ακόμα ένα και δεν χρειάζεστε τον Καζαμία για να τα μάθετε όλα αυτά!!!

Το κύπελλο ΟΥΕΦΑ κατέκτησε η Μάντσεστερ Σίτι κερδίζοντας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό με 4-1, με τον Μάριο Μπαλοτέλι να οργανώνει τα βεγγαλικά μετά τον αγώνα στο Βουκουρέστι και να βάζει φωτιά στον Πύργο του Δράκουλα!!  Ο Ιταλός δεν έπαιξε γιατί δεν κατάφερε ποτέ να φορέσει τη φανέλα του!! Ο μεγαλύτερος τελικός ήταν εκείνος που έγινε ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ στο Μόναχο!! Κατόπιν ειδικής άδειας της ΟΥΕΦΑ, το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Ρεάλ να παίζει με δώδεκα και το σκορ 1-0 υπέρ της, ώστε να σκοράρει μια φορά και ο Κριστιάνο Ρονάλντο!! Η Μπαρτσελόνα ανέτρεψε το αποτέλεσμα και κέρδισε με 4-2, τελείωσε το παιχνίδι με εννέα παίκτες, ωστόσο ο Ζοσέ Μουρίνιο στάθηκε στην αποβολή του Πέπε με τρίτη κίτρινη κάρτα, καθώς όταν η ομάδα του έμεινε με 11 παίκτες έχασε το αριθμητικό πλεονέκτημα!!

Βλάσης Τσάκας: Ο Βλάσης είναι και πάλι ενθουσιασμένος. Το έβδομο αστέρι στη φανέλα του Παναθηναϊκού το εισπράττει ως μήνυμα της μοίρας για να επιστρέψει στα αγαπημένα του λιμέρια. Αφήνει το Άγιο Όρος και κατεβαίνει στα Ηνωμένα  Αραβικά Εμιράτα, τα οποία προς τιμήν του Παναθηναϊκού κάνουν έξι μεταγραφές, ώστε από εφτά να γίνουν «13»!!! «ΠΑΟ θρησκεία, μέχρι και τα Εμιράτα θα γίνουν 13»!!!!

Τον Ιούνιο αφήνουν το δρεπάνι και σπέρνουν το ρεπάνι!

Το πιάσατε το υπονοούμενο, έτσι; Το ίδιο και η Άνγκελα, γι’ αυτό κι εξόρισε την Αλέκα Παπαρήγα. Αφενός, είχε πληροφορίες ότι δεν την ψήφισε στο Dancing On Ice και προτίμησε να στείλει sms για την Lady Antzela, η οποία ήταν αντίπαλος στον τελικό. Αφετέρου, φοβήθηκε τον ανταγωνισμό σε ομορφιά και μόδα! Τι έχουμε για τον Ιούνιο; Οι τελικοί στο πρωτάθλημα μπάσκετ είναι το ένα μας θέμα, που θα διεξαχθούν εξ ολοκλήρου κεκλεισμένων των θυρών...

Όχι γιατί έγιναν επεισόδια, αλλά γιατί έχουν απεργία οι φύλακες των γηπέδων και δεν θα ανοίξουν οι θύρες! Ο Παναθηναϊκός κερδίζει τον Ολυμπιακό, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς παίρνει το πρωτάθλημα, ο Δημήτρης Διαμαντίδης MVP και γαμπρός, ο Βασίλης Σπανούλης έγινε πατέρας για δεύτερη φορά. Αλλά ούτε γι’ αυτά χρειαζόσασταν τον Καζαμία, εξίσου αυτονόητα.

Ξεκινάει το Euro… Στην πρεμιέρα, η Ελλάδα παίζει με την Πολωνία. Βρίσκεται πίσω στο σκορ με γκολ του Γκερέιρο και του... Ολισαντέμπε, όμως στην επανάληψη οι αλλαγές του Φερνάντο Σάντος φέρνουν την ανατροπή. Ο Λυμπερόπουλος, ο Καραγκούνης και ο Χαριστέας ανανεώνουν την ομάδα, που κερδίζει 3-2 στο πρώτο παιχνίδι με διαιτητή τον Πιερλουΐτζι Κολίνα. 12 Ιουνίου και το ματς με την Τσεχία! Ο Φερνάντο Σάντος καλεί τον Τραϊανό Δέλλα για ένα ματς και με νίκη 1-0 η Ελλάδα εξαφαλίζει την πρόκριση. Το τρίτο παιχνίδι με τη Ρωσία έχει διαδικαστικό χαρακτήρα και παίζουμε με τα δεύτερα. Εντυπωσιάζει ο Ζήσης Βρύζας και καταφέρνουμε με μια ισοπαλία 4-4 να πάρουμε την πρώτη θέση στον όμιλο.

Επόμενος αντίπαλος η Γερμανία!!! Στη φάση των «16» η Εθνική μας παίζει με τα πάντσερ που στο μεταξύ έχουν προσλάβει τον Ότο Ρεχάγκελ. Η Άνγκελα σπεύδει εσπευσμένα στην Πολωνία με το πρωθυπουργικό σκούτερ (μέχρι εκεί έφταναν τα λεφτά) και ζητάει απ’ τους Έλληνες παίκτες να παίξουν για την πατρίδα!!! Τους μπέρδεψε λιγάκι... Ο αγώνας ανάμεσα στην Εθνική του Φερνάντο Σάντος και τη Γερμανία του Ότο Ρεχάγκελ έρχεται 0-0, η παράταση έρχεται 0-0, τα πέναλτι έρχονται 0-0 και η ΟΥΕΦΑ επιλέγει τον επαναληπτικό. Ο αγώνας έρχεται 0-0, η παράταση έρχεται 0-0, τα πέναλτι έρχονται 0-0 και η ΟΥΕΦΑ είναι απελπισμένη.

Επιλέγει να στρίψουμε το νόμισμα, αλλά εμείς δεν έχουμε ούτε ευρώ!! Γίνονται διαβουλεύσεις σε τι νόμισμα πρέπει να γίνει το στρίψιμο και καταλήγουν στη λίρα! Τη στιγμή της διαδικασίας πετάγεται ο Πάγκαλος, το βάζει στην τσέπη του και η Ελλάδα χάνει το στρίψιμο στα χαρτιά!!! Η Γερμανία του Ότο προκρίνεται, αποκλείεται Γαλλία, Τσεχία και στον τελικό κερδίζει την Πορτογαλία και κατακτά το Πανευρωπαϊκό!

Βλάσης Τσάκας: Η πορεία της Εθνικής μας ομάδα και η ατυχία που την έπληξε στο στρίψιμο του νομίσματος συγκινούν τον Βλάση Τσάκα που πείθει τους Άραβε πρίγκιπες να αγοράσουν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ο πρίγκιπας φωτογραφίζεται εκ νέου, αυτή τη φορά σε ένα τριάρι στο Γουδί, δηλώνει την αγάπη του για την Ελλάδα και την πρόθεσή του να κάνει Έλληνα τον Σισέ, τον Βιεϊρίνια και τον Ροναλντίνιο, ώστε η ομάδα να είναι καλύτερη στο Μουντιάλ. Έχουμε βγάλει, άλλωστε, και το σύνθημα. «Σε δυο χρόνια στη Βραζιλία, θα μας λέ θα μας λένε Αραβία».

Αλωνάρη με τ' αλώνια και με τα χρυσά πεπόνια!

Σαφής υπαινιγμός για το τι συμβαίνει στις παραλίες! Η Άνγκελα που επιστρέφει από τους πανηγυρισμούς της στην Γερμανία για την κατάκτηση του Euro, έρχεται με καλή διάθεση! Αποφασίζει να δοθεί και πάλι το επίδομα αδείας, ώστε να μπορέσουν όλοι οι Έλληνες να χαρούν τον ήλιο και τη θάλασσα! Μια πετσέτα, μια ψάθα και ένα αντιηλιακό μοιράζονται ως ένδειξη καλής θέλησης, ενώ επιβάλλεται χαράτσι διακοπών και φόρος πολυτέλειας για τα κλιματιστικά και τους ανεμιστήρες! Εξαιρούνται τα ανεμιστηράκια χειρός και οι βεντάλιες!! Το καλοκαίρι αναμένεται καυτό και για τη Super League, αφού αρχίζει και πάλι το πρωτάθλημα!

Οι φυλακές ανοίγουν για όλους και απελευθερώνονται... Εκτός απ’ τον Μάκη Ψωμιάδη, φυσικά, που ήταν ήδη έξω! Δηλώνουν όλοι αθώοι, ενώ εμφανίζονται αδυνατισμένοι και ανανεωμένοι! Αρχίζουν οι μεταγραφές, με τον Ολυμπιακό να αγοράζει πέντε Ισπανούς που διάλεξε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, τον Παναθηναϊκό να αποκτά πέντε Πορτογάλους που υπέδειξε ο Ζεσουάλντο Φερέιρα και την ΑΕΚ να προσθέτει στο δυναμικό της πέντε... παπάδες που βρήκε ο Νίκος Κωστένογλου.

Βλάσης Τσάκας: Ο Βλάσης εμφανίζεται μέσω skype!!! Από την ιδιωτική παραλία του πρίγκιπα στο Ντουμπάι, ο Τσάκας φτάνει με jet ski και στενό, εφαρμοστό μαγιώ για να στείλει το διαλαξιακό του μήνυμα. Τα ράφια των καταστημάτων κατακλύζονται με κουκλάκια που κάνουν θραύση και φήμες θέλουν την Barbie να παρατάει τον Κεν, μόλις αντικρίζει τον Tsak με μαγιώ!

Αύγουστε καλέ μου μήνα, να 'σουν δυο φορές το χρόνο

Μια παροιμία που πιθανότατα ξεκίνησε με την ίδια λογική που θα θέλαμε να έχουμε δύο φορές το χρόνο τον Δεκέμβριο και τον Απρίλιο! Επίδομα, δώρο και λεφτά να τα τρώμε όλοι μαζί, φυσικά. Κατόπιν ΔΝΤ, είτε μία, είτε δώδεκα φορές το χρόνο να ήταν ο Αύγουστος, μικρή διαφορά θα είχε! Εκτός κι αν ζητούμενο είναι η Πανσέληνος, το πανηγύρι και η Αθήνα που αδειάζει. Ο φετινός Αύγουστος έχει Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο! Η ελληνική εκπροσώπηση περιορίζεται στη... Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, η οποία είναι η μόνη που οκτώ χρόνια μετά τους ιστορικούς αγώνες στην Αθήνα, έχει ακόμα καλές αναμνήσεις.

Στην Ελλάδα, βασικό ζητούμενο είναι το καινούργιο πρωτάθλημα. Η κλήρωση που έχει τον Ιούλιο ήταν multiple choice! Κάθε ομάδα έχει τρεις επιλογές αντιπάλου και ανάλογα με το πως θα διαμορφωθεί το πρωτάθλημα, θα επιλέξει ανάμεσα σε α), β) ή γ). Υπάρχουν εκείνοι που θέλουν πρωτάθλημα 10 ομάδων και να μην πέφτει κανείς, να μην ανεβαίνει κανείς, να μην σηκώνεται κανείς και να μην κάθεται κανείς. Εκείνοι που θέλουν ένα πρωτάθλημα συν πλην 16 ομάδων, δηλαδή να υποβιβάζονται και να προβιβάζονται ομάδες, αλλά ανάλογα με το ποιες είναι και αν θέλουμε. Κι εκείνοι που θέλουν ένα πρωτάθλημα 18 ομάδων με ελαστικότητα να γίνουν 20, αν ξαφνικά θέλουμε να κάνουμε και μια χάρη. Η λύση που, τελικά, βρέθηκε ήταν ως συνήθως κάπου στη μέση και άκρως καινοτόμος. Επιλέχτηκε ένα πρωτάθλημα 15+3 ομάδων! Οι 15 είναι σταθερές και οι τρεις θα επιλέγονται από την εκάστοτε αντίπαλό τους...

Βλάσης Τσάκας: Ο ήρωας επιστρέφει από τις διακοπές του. Έχοντας πραγματοποιήσει τις περισσότερες μεταγραφές του Παναθηναϊκού, ο Βλάσης Τσάκας έρχεται έτοιμος με τα συμβόλαια, ώστε οι νέοι Άραβες που εντόπισε να πάρουν στα χέρια τους το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Εμφανίζεται στην εφορία τον Δεκαπενταύγουστο και φεύγει οργισμένος που δεν βρέθηκε ένας υπάλληλος να τον εξυπηρετήσει. Δηλώνει ότι είναι δολιοφθορά, όμοια με εκείνη στο αμάξι του Αλέξη Κούγια, και αηδιασμένος από τον πόλεμο που δέχεται, δηλώνει ότι τα παρατάει.

Του Σεπτέμβρη οι βροχές, πολλά καλά μας φέρνουν

Φαινόμενο του θερμοκηπίου?? Hello?? Καμία επαφή... Κάποτε, λοιπόν, υπήρχαν τα πρωτοβρόχια τον Σεπτέμβριο. Κάποτε, επίσης, είχαμε λεφτά, μισθούς, αθλητισμό και έναν καφέ έξω απ’ το σπίτι κάτω από ένα χιλιάρικο. Τον Σεπτέμβριο καταρχήν ανακοινώνονται νέα μέτρα. Ο ειδικός φόρος «πρώτη μέρα στο σχολείο» εισβάλλει στη ζωή μας και κάθε γονέας που στέλνει το παιδί του στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση καλείται να πληρώσει 100 ευρώ και να δώσει και αναδρομικά για κάθε άλλο παιδί του, ανεξαρτήτως πόσο χρονών είναι. Επίσης, εξετάζεται να προστεθεί ο φόρος κολατσιού στο σχολείο, ο φόρος καινούργιας σάκας, ο φόρος κασετίνας και να επιστρέψει η σχολική ποδιά! Σε ριγέ και χρώμα μαύρο γκρι για να συνηθίζουν όλα τα παιδάκια σιγά-σιγά!

Στο ελληνικό πρωτάθλημα όλα βαίνουν καλώς και όλοι είναι ευχαριστημένοι με το καινούργιο σύστημα, που τους επιτρέπει να διαλέγουν ποια ομάδα θα κερδίζουν κάθε φορά. Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος, παρά το κυνηγητό που – όπως δηλώνει – ο Σάββας Θεοδωρίδης δέχεται συνέχεια από τους διαιτητές, ο Παναθηναϊκός έχει μεταφέρει όλα τα παιχνίδια Σάββατο γιατί  την Κυριακή έχει βραδιά χορού, στον ΠΑΟΚ ο Ζαγοράκης έχει σύσκεψη με τον Κωνσταντινίδη και στην ΑΕΚ ο παραιτηθέντας κατά τα άλλα Σταύρος Αδαμίδης υπόσχεται στους παίκτες ότι μέσα στον μήνα θα τους έχει καταβληθεί το πριμ κατάκτησης του κυπέλλου. Του 2011 καλέ, το 2012 δεν έγινε κύπελλο είπαμε!

Α! Και μην χαίρεστε... Η συναυλία των Red Hot Chili Peppers αναβλήθηκε!! Η Μέρκελ ήθελε να βάλει φόρο διασκέδασης και όλοι επέστρεψαν τα εισιτήρια!

Βλάσης Τσάκας: Ο Βλάσης το ξανασκέφτηκε... Είναι αλήθεια πως τον ηρέμησε και η Barbie, η οποία δεν έχει φύγει στιγμή απ' το πλευρό του. Έστω κι αν χρειάστηκε να βάλει μπούρκα για να ταξιδέψει μαζί του ανά τον κόσμο. Δηλώνει ότι τα λόγια του παρερμηνεύστηκαν, κατηγορεί τα μίντια για το ρόλο που παίζουν και θέλει να δώσει μάχη για έναν καλύτερο Παναθηναϊκό. Αποφασίζει να προσεγγίσει τον Εμιρή που είχε καλέσει τα κορίτσια του Sex&The City στο ξενοδοχείο του, όμως εκείνος γυρίζει τη συνέχεια και δεν μπορεί να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Προσλαμβάνει, ωστόσο, τον Βλάση για τον ρόλο του γοητευτικού, αρρενωπού γόη που θα ρίξει τη Σαμάνθα!

Τον Σεπτέμβρη τα σταφύλια, τον Οκτώβρη τα κουδούνια.

Μας τα κρέμασαν και δεν το πήραμε χαμπάρι?? Μάλλον θα είναι τα νέα μέτρα κατά των μεγαλοφειλετών του δημοσίου. Κάτι σαν τον άλλοτε νόμο 4000, αλλά τώρα αντί να ξυρίζουν το κεφάλι και να κρεμάνε ταμπέλα, θα κρεμάνε κουδούνια  και θα κάνουν λέιζερ αποτρίχωση!! Γιατί αυτόφωρο πάνε τα παλικάρια, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πληρώνουν κιόλας τα χρέη τους.

Μετά τα πρώτα ήρεμα παιχνίδια έρχεται η κορύφωση του πρωταθλήματος με το μεγάλο ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού να δεσπόζει!! Οι πράσινοι δέχονται επίσημη πρόσκληση από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να γίνει το παιχνίδι στον Πύργο του Ντουμπάι και την αποδέχονται, όμως ο Παναγιώτης Μπιτσαξής απαγορεύει, πλέον, εκτός από τη μετακίνηση των οπαδών και την μετακίνηση των ομάδων! Το παιχνίδι, τελικά, γίνεται στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός προηγείται στο σκορ με γκολ του Σεμπαστιάν Λέτο, ο οποίος αποβάλλεται γιατί έχασε στις μουσικές καρέκλες που έπαιξε με τους υπόλοιπους στον πανηγυρισμό!!! Το παιχνίδι θα λήξει, τελικά, 1-1 με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει με τον Μάρκο Πάντελιτς, ο οποίος καθόταν στη... γραμματεία και ο Ερνέστο Βαλβέρδε τον έριξε στο παιχνίδι για την τελευταία επίθεση των ερυθρολεύκων.

Βλάσης Τσάκας: Καταρχήν, να σας πούμε ότι κυκλοφόρησε η κούκλα του και σε χειμερινή μορφή. Με φαρδύ τζιν και t-shirt σεντόνι για να τον χωράει! Δικαίωμενος για την πρόσκληση του Παναθηναϊκού στο Ντουμπάι, ο Τσάκας εμφανίζεται στο ΟΑΚΑ με καινούργιο παπάκι και δηλώνει πως ο Μπιτσαξής προσπαθεί να βάλει εμπόδια στη σπουδαία συμφωνία, την οποία με τέτοια μυστικότητα διαχειρίζεται σχεδόν ένα χρόνο. Ναι! Βγαίνει και συλλεκτική κούκλα «Happy Birthday Tsakas» ένα χρόνο μετά την εμφάνισή του.

Το Νοέμβρη και Δεκέμβρη φύτευε καταβολάδες.

Ο κόσμος ζει σε μια αναταραχή! Όχι μόνο γιατί προσπαθεί να καταλάβει τι σημαίνει καταβολάδες και σε τι ψυχολογική κατάσταση ήταν ο συγγραφέας του Καζαμία, αλλά γιατί ανησυχεία για αν έρχεται η καταστροφή του κόσμου. Η Άνγκελα, πάντως, λογικά σκεπτόμενη έβαλε έναν ειδικό φόρο συντέλειας! 100 ευρώ αν καταστραφεί, 50 αν δεν καταστραφεί και 75 αν καταστραφεί κατά το ήμισυ. Ζήτησε και τη γνώμη του Αχιλλέα Μπέου για να είναι σίγουρη ότι βαδίζει στο σωστό δρόμο.

Οι εξελίξεις τρέχουν με ταχύτατο ρυθμό και όλα αλλάζουν. Ο Παναθηναϊκός ψάχνει ιδιοκτήτη, ο ΠΑΟΚ παίκτες, η ΑΕΚ λεφτά, ο Άρης προπονητή, ο Ολυμπιακός κάποιον να τσακώνεται, ο Ηρακλής κατηγορία, ο Ολυμπιακός Βόλου πού τραγουδάει ο Καρράς, η Καβάλα ποιος Ψωμιάδης έχει τα λεφτά και ο Πιλάβιος τι σχέση έχει με τον Τζιμπρίλ και τον έλεγαν «ψηλό Σισέ». Το gazzetta.gr ετοιμάζεται για το νέο πρωτάθλημα Τύπου, μετά τη χαρακτηριστική επιτυχία της προηγούμενης χρονιάς. Ο Βασίλης, εκτός από προπονητής που μελετούσε DVD όλο το καλοκαίρι, αποφάσισε να κατέβει και ως παίκτης για να αποκτήσει η ομάδα το μακρινό σουτ! Ο Καζαμίας του 2013 αρχίζει να ετοιμάζεται, αλλά πρώτα...

Βλάσης Τσάκας: Μη έχοντας καταφέρει να εκπληρώσει όλα όσα έχει υποσχεθεί και μέσα στο 2012, ο Βλάσης Τσάκας ετοιμάζεται για την επόμενη χρονιά! Τα αμέτρητα εμπόδια που τόσοι αναίσχυντοι έβαλαν στον δρόμο του, δεν είναι αρκετά για να τον σταματήσουν και όπως αποκαλύπτει έχει βρει έναν καινούργιο πρίγκιπα, έτοιμο να επενδύσει στον Παναθηναϊκό. Το όνομά του, η σφραγίδα του, η περιουσία του και οι προθέσεις του θα γίνουν γνωστές, αφού ξεκαθαρίσει το τοπίο των Μάγια. Με τους οποίους, επίσης προσπάθησε να έρθει σε επικοινωνία ο Βλάσης, μήπως ενδιαφέρονται για τον Παναθηναϊκό, αλλά κάπου δεν έπιανε καλό σήμα το καρτοκινητό του!!!!

Και του χρόνου!

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ