Social Icons

.

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

The Ark Hotel! Μια σύγχρονη κιβωτός! - Δείτε τις εικόνες



Ο Ρώσος αρχιτέκτονας Alexander Remizof του Remistudio σχεδίασε ένα ξενοδοχείο που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η σύγχρονη Κιβωτός!

Σχεδιασμένο για να αποτελεί ένα βιοκλιματικό κτίριο, ενσωματώνει πολλές...
καινοτόμες «πράσινες» στρατηγικές και τα στοιχεία για να διασφαλιστεί ότι οι κάτοικοι του μπορούν να επιβιώσουν μέσα σε αυτό για πολλούς μήνες!

Με πρωτοποριακό σχεδιασμό, το κτίριο αποτελεί ένα αυτόνομο ενεργειακό σύστημα που τροφοδοτείται μόνο από ανανεώσιμες πηγές, φιλικό προς το περιβάλλον. Αντί του γυαλιού και του χάλυβα, ο σκελετός της κιβωτού είναι φτιαγμένος από ανθεκτικά, αυτοκαθαριζόμενα και ανακυκλώσιμα πλαστικά πάνελ και είναι ανθεκτικό στις ακραίες καιρικές συνθήκες, τους σεισμούς και την αύξηση της στάθμης της θάλασσας.
Η ιδέα προέκυψε ως μέρος ενός προγράμματος για την αρχιτεκτονική και την ανακούφιση από φυσικές καταστροφές, μέσω της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων (UIA). Η αντιμετώπιση τηςαυξανόμενης ανησυχίας για την κλιματική αλλαγή και η άνοδος της στάθμης των ωκεανών του πλανήτη, ώθησε το αρχιτεκτονικό γραφείο Remistudio να σχεδιάσει ένα ξενοδοχείο που να μπορεί να αντέξει σε ακραίες συνθήκες. Η θολωτή κατασκευή, έχει τέτοια δομή ώστε να μπορεί να επιπλέει αυτόνομα στην επιφάνεια του νερού. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Remistudio του Remizov, η κιβωτός έχει σχεδιαστεί ως: «Ένα ολοκληρωμένο ενεργειακό σύστημα αδιάλειπτης παροχής ρεύματος με τη χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας".

Τα φυτά που θα επιλεγούν θα είναι ανθεκτικά στις συνθήκες περιβάλλοντος στο εσωτερικό του κτιρίου και θα παράγουν μεγάλες ποσότητες οξυγόνου για να αυτοσυντηρούνται. Ο εσωτερικός κήπος θα λειτουργεί ως θερμοκήπιο και έχοντας αρκετό φυσικό φως, που φιλτράρεται σε όλα τα εσωτερικά δωμάτια, μειώνει την ανάγκη για φωτισμό.

Ο Remizov είπε επίσης ότι τα προκατασκευασμένα τμήματα του ξενοδοχείου θα κάνουν δυνατή την κατασκευή σε τρεις έως τέσσερις μήνες σχεδόν οπουδήποτε στον κόσμο!

Η κατασκευή μπορεί να προσαρμοστεί και στο έδαφος!

Αυτή την περίοδο το σχεδιαστικό και μηχανολογικό μέρος του project έχει ολοκληρωθεί και αναζητούνται επενδυτές για την υλοποίηση του.

Εκτός από την οικολογική του διάσταση, είναι ένα εντυπωσιακό σχέδιο που φαίνεται να έχει πηδήξει κατευθείαν από μια ταινία επιστημονικής φαντασίας! Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι τα χειρότερα σενάρια για τις φυσικές καταστροφές που θα γίνουν στον πλανήτη, θα αποδειχθούν ανακριβείς και το Arc Hotel δεν θα έχει γίνει προορισμός διακοπών για τον 22ο αιώνα!





http://www.tragiko.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ