Social Icons

.

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Γυαλιά θα προβάλλουν εικόνες και γραφικά στον φακό



Τα νέα γυαλιά μιας ισραηλινής εταιρείας έχουν τη δυνατότητα να προβάλουν στους φακούς τους e-mails και μηνύματα με κείμενα και φωτογραφίες την ώρα που τα φορά ο αποδέκτης τους. Τα μηνύματα μάλιστα δεν μπλοκάρουν την όραση αλλά είναι διαφανή, ώστε όποιος τα φορά να μπορεί να βλέπει τον περιβάλλοντα χώρο. Πρόκειται για τα γυαλιά με τον κωδικό PD-18-2 της εταιρείας Lumus, που έχει αναπτύξει τη νέα τεχνολογία. Γυαλιά τέτοιου είδους χρησιμοποιούνται από στρατιωτικούς, πιλότους αεροπλάνων και χειρουργούς, όμως τώρα ετοιμάζονται να βγουν στην αγορά για τους καταναλωτές.

Η νέα τεχνολογία προβάλλει τις εικόνες και τα γραφικά στον φακό, αλλά σε διαφανή μορφή. Θεωρητικά, όποιος τα φορά μπορεί να περπατά στον δρόμο και παράλληλα να βλέπει τηλεόραση, να παίζει βιντεοπαιχνίδια ή να διαβάζει e-mails. Φυσικά, αυτό εγκυμονεί και τον κίνδυνο απώλειας της προσοχής σε σημεία όπου μπορούν να συμβούν ατυχήματα. Μάλιστα, αυτή η πιθανότητα έχει προκαλέσει και αρνητικές αντιδράσεις ενόψει της κυκλοφορίας τους στην αγορά.

Τα γυαλιά συγκεντρώνουν τις εικόνες από έναν μίνι προτζέκτορα, ο οποίος βρίσκεται ενσωματωμένος στον σκελετό, και τις στέλνουν στον φακό με ανάλυση SVGA.
«Το νέο μας μοντέλο προσφέρει φωτεινότερες και πιο καθαρές εικόνες, αυξημένο κοντράστ, μεγαλύτερη ομοιομορφία και βελτιωμένη οπτική απόδοση», εξηγεί ο Ελι Γκίλκμαν, υπεύθυνος της κατασκευάστριας εταιρείας.

Στα θετικά της νέας τεχνολογίας συγκαταλέγεται η δυνατότητα λειτουργίας των γυαλιών ως ενός πολύ αξιόπιστου και πρακτικού συστήματος GPS.

http://www.madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ