Social Icons

.

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Νέα αποτελεσματική μέθοδος για να κόψετε το κάπνισμα



Μέθοδο διακοπής καπνίσματος με εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας δημιούργησε Γερμανίδα επιστήμονας που υπόσχεται να απαλλάξει έναν στους δύο καπνιστές από τη βλαβερή αυτή συνήθεια. Η μέθοδος της Ούρσουλα Γκροχ βασίζεται σε τρεις πυλώνες.

Στο πρόγραμμα σκέψης, στο οποίο εκπαιδεύεται ο εγκέφαλος να κάνει θετικές σκέψεις, στην αρωματοθεραπεία που συμβάλλει στη διατήρηση των θετικών σκέψεων και στο κομμάτι της διατροφής που εμποδίζει την εμφάνιση των καταθλιπτικών συναισθημάτων και της αύξησης του σωματικού βάρους.

Πριν από την έναρξη του προγράμματος, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να προμηθευτεί από το φαρμακείο ένα μίγμα αιθέριων ελαίων πορτοκαλιού, λεμονιού και κανέλας, το οποίο συμβάλλει στη μείωση του άγχους, καθαρίζει τη σκέψη και δημιουργεί συναισθήματα ασφάλειας.

Εν συνεχεία ξεκινάει ένα διάστημα διαλογισμού διάρκειας έξι εβδομάδων. Για ένα εικοσάλεπτο κάθε πρωί, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να κάθεται σε ήρεμο περιβάλλον και να κάνει θετικές σκέψεις, με μικρές ασκήσεις που υποδεικνύονται στο πρόγραμμα.

Μετά την ολοκλήρωση αυτού του βήματος, ο καπνιστής πρέπει να περάσει ακόμη έξι εβδομάδες ακολουθώντας συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής, με τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως για παράδειγμα πολλά λαχανικά και προϊόντα ολικής άλεσης. Στόχος είναι η σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και κατ' επέκταση η εξάλειψη των αρνητικών συναισθημάτων.

Οι δύο αυτές φάσεις θα πρέπει να έχουν διάρκεια το λιγότερο έξι εβδομάδες, ενώ ιδανικά θα πρέπει να επαναληφθούν δύο έως τρεις φορές, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η γιατρός Ούρσουλα Γκροχ στη μελέτη της. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται επίσης και στην προετοιμασία για το κάπνισμα του τελευταίου τσιγάρου.

Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει αρχικά να μυρίσει το μίγμα της αρωματοθεραπείας και εν συνεχεία να φέρει στο μυαλό του την εικόνα του ως καπνιστή: η αναπνοή και τα χέρια μυρίζουν νικοτίνη, η επιδερμίδα του είναι θαμπή και ο ίδιος μονίμως κουρασμένος. Αμέσως μόλις το ανάψει, θα πρέπει να πει στον εαυτό του πως αυτή είναι η τελευταία φορά στη ζωή του που καπνίζει και μόλις το σβήσει, να πετάξει το πακέτο και όλα τα τασάκια του σπιτιού.

http://www.madata.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ