Social Icons

.

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Το σπίτι που… περπατάει κάνει μια βόλτα στην πόλη!



Φανταστείτε ότι κάνετε μια βόλτα στους δρόμους της πόλης καθισμένοι αναπαυτικά στο κρεβάτι σας, απολαμβάνοντας ένα καφέ ή το φαγητό σας αλλά και όλες τις ανέσεις μιας κατοικίας!Κάπως έτσι θα περιγράφαμε αυτό το «παράδοξο» όσο και πρωτοποριακό σπίτι που ονομάζεται «Walking House» (σ.σ. Σπίτι που Περπατάει). Στην ουσία πρόκειται για έναν συνδυασμό σπιτιού και οχήματος, μια κατοικία που μετακινείται… παντού με τα πόδια!

To «Walking House» επιτρέπει στο χρήστη να περιδιαβεί την πόλη αλλά και να σταθμεύσει όπου επιθυμεί, απολαμβάνοντας τη φύση ή το πράσινο, ακόμη το κέντρο μιας μεγαλούπολης (ανάλογα με την επιλογή της τοποθεσίας)



Η «κατοικία» είναι κατασκευασμένη από μέταλλο και γυαλλί, ενώ διαθέτει έξι «πόδια», το μήκος των οποίων αυξομοιώνεται αυτόματα ανάλογα με τα εμπόδια του εδάφους (βράχια, υψώματα, πεζοδρόμια κ.λπ.). Άλλωστε, η ευελιξία είναι το μυστικό!Στο εσωτερικό υπάρχει χημική τουαλέτα και ξυλόσομπα, όλα τα απαραίτητα έπιπλα (τα περισσότερα εντοιχισμένα στην κατασκευή), ενώ ηλιακά πάνελ και συλλέκτες βρόχινου νερού συντελούν στην άνετη διαβίωση. Επιπλέον, τα μεγάλα παράθυρα επιτρέπουν την απόλαυση της απανταχού θέας.Η ιδέα προέκυψε όταν μια ομάδα σχεδιαστών θέλησε να κάνει πράξει το concept «κινητό σπίτι» μέσα στο αστικό περιβάλλον. «Ο σκοπός μας είναι να προβάλλουμε την ιδέα της… αέναης κίνησης και όχι τη στατικότητα για μια κατοικία.


Αυτή που θα προσφέρει απόλυτη αυτονομία στο χρήστη και θα μπορεί ο καθένας εύκολα να τη μεταφέρει από το ένα σημείο στο άλλο», επισημαίνουν οι δημιουργοί.Κατά κάποιο τρόπο, το «Walking House» θα αποτελέσει στο μέλλον τη βάση για την επόμενη γενιά των κατασκηνωτών, καθώς είναι μια διαφορετική προσέγγιση της έννοιας «τροχόσπιτο»! Ετοιμαστείτε, λοιπόν, για ατελείωτες βόλτες και πάρτε μια μικρή γεύση από το βίντεο που ακολουθεί!



http://www.mpla-mpla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ