Social Icons

.

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Ποιούς παίκτες... πήρε η κρίση


Το 2011 ήταν ζόρικο για όλους και κυρίως για τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, αλλά επηρέασε και το ποδόσφαιρο.
Επενδυτές δεν υπάρχουν, τα έσοδα μειώνονται και οι παίκτες φεύγουν για άλλες πολιτείες.
Οσοι μπορούν, δηλαδή, γιατί δεν είναι εύκολο για τους περισσότερους να βρουν καλύτερα από εδώ.


Ο Τζιμπρίλ Σισέ ήταν η μεγαλύτερη απώλεια του 2011 για το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός δεν άντεχε το πλουσιοπάροχο συμβόλαιό του (2 εκατ. ευρώ) και δεν έβλεπε και άλλο τρόπο να βάλει ρευστό στα ταμεία του. Ετσι, η πρόταση των 5,5 εκατ. από τη Λάτσιο του ήρθε «κουτί» και ο πρώτος σκόρερ των δύο τελευταίων πρωταθλημάτων την έκανε με ελαφρά. Και δεν ήταν ο μόνος, αν και -όπως θα σας θυμίσουμε- δεν είναι ίδιες όλες οι υπόλοιπες (τρανταχτές, γιατί υπάρχουν κι άλλες) περιπτώσεις.

ΣΚΟΚΟ


Εφυγε για Ντουμπάι
Ιδια περίπτωση με του Σισέ είναι αυτή του Νάτσο Σκόκο. Η ΑΕΚ έκανε μεν την υπέρβαση τον περασμένο Δεκέμβριο και ανανέωσε το συμβόλαιό του, με την προοπτική να τον πουλήσει με τη λήξη του πρωταθλήματος. Με τόσες υποχρεώσεις να «τρέχουν», άλλωστε, θα ήταν αδύνατο να καλύψει τις υψηλότατες ετήσιες αποδοχές του Αργεντινού για περισσότερο καιρό. Τελικά εμφανίστηκε ως άλλος… Αϊ-Βασίλης η Αλ Αΐν και ο Σκόκο πήγε δι’ ευχών στο Ντουμπάι, βάζοντας στο ταμείο της ΑΕΚ 2,8 εκατ. ευρώ από τη μεταγραφή του. Υπολογίστε και τα 2 εκατ. που θα του έδινε μόνο φέτος η «Ενωση» και αντιλαμβάνεστε το όφελος.

ΚΟΝΤΡΕΡΑΣ-ΕΣΤΟΓΙΑΝΟΦ


Άλλαξαν οι εποχές
Για την αξία του Φαμπιάν Εστογιανόφ δεν τίθεται θέμα. Σίγουρα ο Πανιώνιος θα τον ήθελε για πάντα, γι' αυτό και τον Νοέμβριο του 2008 είχε σπεύσει να του κάνει νέο πλουσιοπάροχο συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 600.000 ευρώ.
Φέτος, όμως, δεν υπήρχε Τσακίρης και, εν μέσω κρίσης, η πρόωρη λύση του συμβολαίου ήταν μονόδρομος για το άδειο ταμείο των «κυανέρυθρων». Μάλιστα, ο Εστογιανόφ χάρισε και μέρος των δεδουλευμένων, κάτι που προτίθεται να κάνει και ο Πάμπλο Κοντρέρας, ο οποίος φεύγει για τον ίδιο λόγο από τον ΠΑΟΚ.

ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ-ΜΠΛΑΝΚΟ


Χαώδεις διαφορές
Στις περιπτώσεις του Ζιλμπερτο Σίλβα και του Ισμαέλ Μπλάνκο τα συμβόλαια έληγαν το καλοκαίρι του 2011, αλλά τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η ΑΕΚ ήξεραν ότι ήταν αδύνατο, υπό τις παρούσες συνθήκες, να καλύψουν τις απαιτήσεις των παικτών τους. Στον Παναθηναϊκό, μάλιστα, δεν μπήκαν καν σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με τον Ζιλμπέρτο και δεν είναι τόσο σίγουρο ότι ο Βραζιλιάνος θα έλεγε τα ίδια (περί επιθυμίας επιστροφής στην πατρίδα του) αν είχε δεχθεί μία αξιοπρεπή πρόταση τον Δεκέμβριο. Η ΑΕΚ, πάλι, έκανε πρόταση ανανέωσης στον Μπλάνκο, αλλά η διαφορά στο οικονομικό ήταν χαώδης.

ΜΙΤΣΕΛ-ΜΠΟΜΠΑΝΤΙΓΙΑ


Δανεικοί ναι, αγύριστοι όχι
Δύο ακόμα παίκτες που ξεχώρισαν πέρυσι και θα θέλαμε να τους βλέπουμε και φέτος, είναι ο Μίτσελ και ο Ραούλ Μπομπαντίγια. Αλλά και οι δύο είχαν πάει ως δανεικοί στην ΑΕΚ και τον Αρη αντίστοιχα. Και θα ήταν δύσκολο οι συγκεκριμένες ομάδες να τους κρατήσουν για παραπάνω από έξι μήνες. Η ΑΕΚ προσπάθησε να πάρει τον Ισπανό δανεικό από τη Γουέστ Χαμ και για φέτος, αλλά προέκυψε η πρόταση της Χετάφε. Οσο για τον Αρη, ήξερε ότι δεν είχε ελπίδες για τον Μπομπαντίγια. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η οψιόν αγοράς του Αργεντινού ήταν ύψους 2,5 εκατ. ευρώ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ : http://www.tragiko.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ