Social Icons

.

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Η εξίσωση της καταθλιπτικής ημέρας



Ο ψυχολόγος του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, Κλιφ Αρνάλ, είχε αναπτύξει πριν από κάποια χρόνια μια μαθηματική εξίσωση η οποία αξιολογεί τους παράγοντες εκείνους που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την ψυχολογία μας. Σύμφωνα με αυτήν λοιπόν, φέτος η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου είναι η Δευτέρα 16 Ιανουαρίου.

Η εξίσωση της καταθλιπτικής Δευτέρας

Η εξίσωση περιλαμβάνει έξι παράγοντες όπως ο καιρός (W), τα έσοδά μας (D), τα χρέη μας (d), ο χρόνος από τα Χριστούγεννα (T), o χρόνος από την αποτυχία υλοποίησης των αποφάσεων για το νέο έτος (Q), τα χαμηλά επίπεδα κινήτρων (Μ) και την ανάγκη για δράση (Na).

Η μορφή της περιβόητης εξίσωσης έχει ως εξής:



Στο δραματικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον Αρνάλ, παίζει σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι η λάμψη των εορτών έχει πλέον ξεθωριάσει, οι αποφάσεις για το νέο έτος έχουν ναυαγήσει, ο παγερός καιρός του χειμώνα έχει εισβάλλει για τα καλά και οι παραφουσκωμένοι λογαριασμοί πιστωτικών καρτών ήδη σφηνώνονται κάτω από τις πόρτες.

Η αλυσιδωτή επίδραση των στοιχείων αυτών, οδηγεί σε πεσμένη ψυχολογία βάφοντας τη συγκεκριμένη Δευτέρα – γνωστή κατά τους ξένους και ως «Blue Monday» - με ιδιαίτερα μελανά χρώματα.
http://www.planitikos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ