Social Icons

.

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Η μεγαλύτερη τεχνητή παραλία στον κόσμο



Δεν σας ικανοποιεί η παραλία που υπάρχει κοντά στην πόλη σας; Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Μπορείτε να κατασκευάσετε μια! Κάπως έτσι μάλλον θα σκέφτηκαν οι ιθύνοντες της πόλης Μιγιαζάκι στην Ιαπωνία και δημιούργησαν το 1993 την τεχνητή παραλία Seagaia Ocean Dome.

Οι τεχνητές παραλίες δεν είναι κάτι καινούργιο. Υπάρχουν στο Μονακό, στο Χονγκ Κονγκ, στο Παρίσι, στο Βερολίνο, στο Ρότερνταμ, στο Τορόντο και σε αρκετά ακόμη μέρη εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά η Seagaia Ocean Dome με 300 μέτρα μήκος και 100 μέτρα πλάτος είναι και με την βούλα η.. μεγαλύτερη.

Ένα ψεύτικο ηφαίστειο που εκρήγνυται, τεχνητή άμμος, τεχνητοί φοίνικες και η μεγαλύτερη αναδιπλούμενη οροφή του κόσμου, στην οποία υπάρχει μόνιμα το γαλάζιο του ουρανού ακόμη και σε μια βροχερή μέρα, κάνουν την παραλία του Μιγιαζάκι έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό και όχι μόνο για τους Ιάπωνες.

Η θερμοκρασία του αέρα είναι πάντα κοντά στους 30 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του νερού φτάνει τους 28. Το τεχνητό ηφαίστειο ενεργοποιείται κάθε 15 λεπτά και «πετάει» φωτιά κάθε μια ώρα, ενώ την ίδια ώρα απίστευτα κύματα μετατρέπουν την παραλία στην χαρά του surfer.

Η παραλία μπορεί να φιλοξενήσει 10.000 τουρίστες, ενώ το πραγματικά παράξενο είναι ότι σε απόσταση μόλις 300 μέτρων υπάρχει μια πραγματική παραλία! Βέβαια η πραγματική δεν έχει ηφαίστειο…









http://www.dinfo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ