Social Icons

.

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Δημοπρατούνται αντικείμενα από το ναυάγιο τού Τιτανικού



Κάποια είναι μικρά σαν φουρκέτα, κάποια άλλα τεράστια, όμως όλα «ήρθαν στην επιφάνεια» χάρη στους δύτες που τα ανακάλυψαν και τα ανέσυραν από το ναυάγιο τού θρυλικού Τιτανικού.

Στις 11 Απριλίου 2012, 100 χρόνια και μία ημέρα από το τραγικό εκείνο ναυάγιο, ο Τιτανικός θα «ζωντανέψει» και πάλι. Περίπου 5.000 αντικείμενα που βρέθηκαν στα «έγκατα» των παγωμένων νερών τού Ατλαντικού, καλά κρυμμένα μυστικά μιας παρελθούσας εποχής και των «ηρώων» που «ταξίδεψαν» τότε, θα «παρελάσουν» μπροστά στα μάτια πιθανών αγοραστών, κατά τη δημοπρασία των Guernsey's Auctioneers & Brokers, στη Ν. Υόρκη.

Μόλις το 2007, ο «θησαυρός» τού Τιτανικού εκτιμήθηκε, σύμφωνα με το Associated Press, στα 189 εκατ. δολάρια ή…147 εκατ. ευρώ!

Ο Τιτανικός έβαλε πλώρη τον Απρίλιο τού 1912 για τη Ν. Υόρκη, αποπλέοντας από το  Southampton της Αγγλίας, όμως το παρθενικό εκείνο ταξίδι του, ήταν γραφτό να είναι και το τελευταίο του.  Η μοναδική σελίδα της ταξιδιωτικής του ιστορίας ολοκληρώθηκε όταν προσέκρουσε σε παγόβουνο, στον Βόρειο Ατλαντικό, «παίρνοντας» μαζί του 1.517 ψυχές.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ