Social Icons

.

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ο Βαξεβάνης στο Ν Μοναστήρι




Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Ν Μοναστηρίου η παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου και συγγραφέα Κώστα Βαξεβάνη <ο άνθρωπος του τοίχους> . Η παρουσία έγινε στα πλαίσια της έκθεσης βιβλίου που συνδιοργάνωσε το Γυμνάσιο με ΛΤ και ο Εμπορικός Σύλλογος Ν Μοναστηρίου <η Πρόερνα>.

 Αρχικά χαιρετισμό απεύθυνε ο Δ/ντης της Δ/νσης Εκπαίδευσης Φθιώτιδας κος Πιλιτζίδης Σπύρος ο οποίος και αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της πραγματοποίησης της εκδήλωσης  του σχολείου σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία φανερώνοντας τον ρόλο του που εκτός από την γνώση του καλείται να δώσει δημιουργικές προϋποθέσεις πολιτιστικής ανάπτυξης και δια βίου μάθησης . Μίλησε επίσης και για την συμβολή του Κώστα Βαξεβάνη ως δημοσιογράφου και συγγραφέα στη δημοσιογραφική έρευνα για την αντιμετώπιση κατεστημένων καταστάσεων , προβάλλοντας την αξία της αλήθειας .

 Στην συνέχεια τον λόγω πήρε ο Δ/ντης κ Κ Σπαλιώρας και αναφέρθηκε στην αμφίδρομη εξαρτησιακή σχέση Σχολείου –Κοινωνίας  στο ρόλο του ως πηγή γνώσης και μόρφωσης της προσωπικότητας του παιδιού. Μίλησε επίσης για την αξία του βιβλίου ως αγαθού που μπορεί να διευρύνει τη γνώση και να διεγείρει την κρίση του μαθητή αλλά και κάθε ανθρώπου.

Το λόγω κατόπιν πήρε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ Νικόλαος Καλημέρης ο οποίος και παρουσίασε τον συγγραφέα Κώστα βαξεβάνη ως επαγγελματία δημοσιογράφο και έκανε την παρουσίαση του βιβλίου μιλώντας περιληπτικά για την υπόθεση που πραγματεύεται.

Στην συνέχεια ο Συγγραφέας μίλησε για το έργο του και απάντησε σε ερωτήσεις μαθητών και βιβλιόφιλων που παραβρέθηκαν εκεί.

ΠΗΓΗ:  http://www.neomonastiri.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ