Social Icons

.

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Ινδία: Ένοπλοι κομάντος θα προστατεύουν τις τίγρεις



Ένοπλοι κομάντος θα αναπτυχθούν στις ζούγκλες της νότιας Ινδίας για να εμποδίζουν τους λαθροθήρες να συλλαμβάνουν και να σκοτώνουν τις τίγρεις, ο αριθμός των οποίων έχει μειωθεί σημαντικά, ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Η Ειδική Δύναμη Προστασίας των Τίγρεων, που αριθμεί 54 άνδρες, θα περιπολεί στα δύο κύρια καταφύγια τίγρεων στα εθνικά πάρκα του Μπαντιπούρ και του Ναγκαρχόλε, στα σύνορα με τα ινδικά κρατίδια Καρνατάκα και Ταμίλ Ναντού, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Καρνατάκα.

Η ομάδα, η οποία περιλαμβάνει επίσης δασοφύλακες, εκπαιδεύτηκε επί τρεις μήνες σε τεχνικές επιβίωσης στη ζούγκλα και στο χειρισμό όπλων.

"Σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε άλλη μια ομάδα 54 προσώπων που θα αναπτυχθεί στα τρία άλλα καταφύγια τίγρεων του κρατιδίου", δήλωσε ο Μπ. Κ. Σινγκ, ο υπεύθυνος για την προστασία των δασών στο Καρνατάκα, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για την πρώτη πρωτοβουλία αυτού του είδους στην Ινδία.

Στην Ινδία κατοικεί ο μεγαλύτερος αριθμός τίγρεων στον κόσμο, που αντιπροσωπεύει πάνω από το μισό του συνολικού καταγεγραμμένου αριθμού των ζώων αυτών, όμως η χώρα δεν έχει καταφέρει να σταματήσει τη μείωση του πληθυσμού εξαιτίας της λαθροθηρίας, του διεθνούς λαθρεμπορίου και της καταστροφής του φυσικού οικοσυστήματος που προκαλεί η ανάπτυξη των πόλεων και η καταστροφή των δασών.

Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή της κυβερνητικής υπηρεσίας που είναι αρμόδια για την προστασία των τίγρεων (Project Tiger), η Ινδία είχε το 2010 1.706 τίγρεις, έναντι 1.411 το 2006. Ο σημερινός αριθμός τους είναι ακόμη κατά πολύ μικρότερος αυτού του 2002 - 3.700 τίγρεις. Υπολογίζεται πως όταν η Ινδία κέρδισε την ανεξαρτησία της, το 1947, ζούσαν στη χώρα 40.000 τίγρεις.
http://www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ