Social Icons

.

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Μεταμορφώνοντας κορμoύς δέντρων σε...έργα τέχνης!



Ο 40χρονος Βρετανός Andy O' Neill καταφέρνει να μετατρέψει την ξύλινη επιφάνεια δέντρων, πεσμένων πλέον στο έδαφος, σε άκρως εντυπωσιακά καλλιτεχνικά δημιουργήματα. Χρησιμοποιώντας μόνο ένα αλυσοπρίονο, χαράσσει τους κορμούς με τον κατάλληλο τρόπο και τους προσδίδει μορφές προσώπων, ζώων ή διάφορων αντικειμένων. Όταν η δημιουργική διαδικασία έχει πλέον ολοκληρωθεί, το αποτέλεσμα δεν θυμίζει σε τίποτα το εγκαταλελειμμένο δέντρο που βρισκόταν προηγουμένως στη θέση του έργου τέχνης. 

 Ο Andy O' Neill κατάγεται από το Μπρίστολ και, κατά τη διάρκεια των νεανικών του χρόνων, επιθυμούσε να σπουδάσει ξυλουργική. Ωστόσο, δεν συγκεντρώθηκαν αρκετοί μαθητές ώστε να σχηματιστεί το τμήμα που επρόκειτο να παρακολουθήσει και έτσι επέλεξε σπουδές γραφιστικής και έπειτα δασοκομίας. Στη συνέχεια, αποφασίζοντας να συνδυάσει τους δύο κλάδους και, παράλληλα, να κάνει κάτι διαφορετικό, άρχισε να χαράσσει κούτσουρα δέντρων, δίνοντάς τους ξεχωριστή μορφή και μετατρέποντάς τα σε καλλιτεχνικά δημιουργήματα.

Ο ίδιος σήμερα δηλώνει: "Ασκώ το συγκεκριμένο επάγγελμα τα τελευταία τέσσερα χρόνια και μπορώ να πω, χωρίς αμφιβολία, ότι το αγαπώ πολύ. Παράλληλα, ως καλλιτέχνης, διαμορφώνω σιγά-σιγά το προσωπικό μου στιλ. Εξάλλου, το γεγονός ότι χρησιμοποιώ αλυσοπρίονο αντί λ.χ. για πινέλο ζωγραφικής με διαφοροποιεί αυτομάτως από τους άλλους δημιουργούς. "



Όταν ένα έργο του O' Neill ολοκληρωθεί, πωλείται σε τιμή μεταξύ 300 και 5000 δολαρίων και μπορεί πλέον να μεταφερθεί σε οποιοδήποτε σημείο επιθυμεί ο αγοραστής.

Αυτή την περίοδο, ο εν λόγω καλλιτέχνης κατοικεί σε τροχόσπιτο στο δάσος Bedgebury της Βρετανίας, όπου έχει επιδοθεί στη δημιουργία επτά νέων ξύλινων γλυπτών, μεταξύ των οποίων μιας ρωμαϊκής ασπίδας, ενός ξίφους, καθώς και άλλων περίπλοκων σχεδίων. Tα έργα θα εκτίθενται για τους επισκέπτες στην είσοδο του δάσους.

http://www.theinsider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ