Social Icons

.

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Η 17Ν τώρα και σε ταινία!



Τη Δευτέρα στις 22:00 θα παρουσιαστεί η πολυαναμενόμενη ταινία του Γιώργου Παπαθεοδώρου 17Ν... The Movie.

Πρόκειται για την αποτύπωση της ιστορίας της γνωστής τρομοκρατικής οργάνωσης, που για τρεις δεκαετίες έδρασε αφήνοντας το στίγμα της στην πολιτική ζωή του τόπου.

Πρόκειται για μια αμφιλεγόμενη ταινία, καθώς ήδη κύκλοι της ριζοσπαστικής Αριστεράς και του αναρχικού χώρου έχουν εκφράσει αντιρρήσεις λόγω της συμμετοχής της Αστυνομίας στο φιλμ, ενώ ταυτόχρονα και φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης, καθώς και οι Αλίσια Ρομέρο και Αγγελική Σωτηροπούλου έχουν ασκήσει ένδικα μέτρα κατά της προβολής.

Θα πρέπει να τονίσουμε πως, σύμφωνα με τη διανομή που έχει δοθεί από την εταιρεία παραγωγής, το ρόλο του Γιωτόπουλου κρατά ο Ηλίας Λογοθέτης, του Κουφοντίνα ο Νίκος Ψαράς, του Χριστόδουλου Ξηρού ο Πασχάλης Τσαρούχας, του Σάββα ξηρού ο Δημήτρης Αλεξανδρής, η Ναταλία Δραγούμη θα κάνει την Σωτηροπούλου, η Κασσάνδρα Βογιαντζή την Αλίσια Ρομέρο και ο Σπύρος Φωκάς τον Πάμπλο.

Το φιλμ ξεκινά με την έκρηξη της βόμβας στα χέρια του Σάββα Ξηρού και καταλήγει με τη σύλληψη του Δ. Κουφοντίνα. Ενδιάμεσα, παρουσιάζει τις κυριότερες τρομοκρατικές ενέργειες της 17Ν και τις ζωές των μελών της πριν τη σύλληψη.

Η ταινία, σύμφωνα με πηγές, έχει στόχο να κάνει διεθνή καριέρα στο πρότυπο του γερμανικού φιλμ "το σύνδρομο Μπάαντερ Μάινχοφ".

Πάντως, κύκλοι της αστυνομίας εκφράζουν τους φόβους τους για την προβολή του φιλμ ιδιαίτερα σε αυτήν την ευαίσθητη χρονική περίοδο, καθώς κύκλοι των Εξαρχείων μιλάνε για εκτεταμένα επεισόδια που θα προκληθούν, εάν η ταινία παρουσιαστεί.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ