Social Icons

.

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Η 19χρονη ερωμένη του Κένεντι



Ο Τζον Φ. Κένεντι φέρεται ότι είχε σχέση 18 μήνες με μια εκπαιδευόμενη στον Λευκό Οίκο, η οποία διήρκεσε ως τον θάνατο του Αμερικανού προέδρου το 1963, σύμφωνα με τα απομνημονεύματα της ίδιας, τα οποία κυκλοφορούν την ερχόμενη Τετάρτη στις ΗΠΑ.

Το καλοκαίρι του 1962 η Μίμι Άλφορντ είναι 19 χρονών και εργάζεται ως εκπαιδευόμενη για τρεις ημέρες στην υπηρεσία Τύπου του Λευκού Οίκου όταν την καλούν να συναντήσει τον πρόεδρο.

Η εκθαμβωτική, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες της εποχής, νεαρή προσκαλείται να κολυμπήσει με τον πρόεδρο το μεσημέρι στην πισίνα του Λευκού Οίκου και στη συνέχεια να παρευρεθεί σε γιορτή το βράδυ. Ο πρόεδρος της προτείνει τότε να την ξεναγήσει και πολύ σύντομα την οδηγεί "στο δωμάτιο της Τζάκι Κένεντι", της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ.

Εκεί έχει την πρώτη της επαφή με τον Τζον Κένεντι, διηγείται η ίδια στο βιβλίο της με τίτλο: "Once upon a secret: my affair with President John F. Kennedy and its aftermath" (Ήταν κάποτε ένα μυστικό: η σχέση μου με τον πρόεδρο Τζον Φ. Κένεντι και οι συνέπειές της), το οποίο κυκλοφορεί από τον οίκο Random House και αποσπάσματά του δημοσιεύει η εφημερίδα Νιου Γιορκ Ποστ.

"Το να με επιθυμεί ο πιο διάσημος και ο πιο ισχυρός άνδρας του κόσμου μεγέθυνε τα αισθήματά μου και δεν ετίθετο θέμα να αντισταθώ", εξηγεί η 69χρονη σήμερα συνταξιούχος, η οποία έγραψε αυτό το βιβλίο "για να απελευθερωθεί" από το μυστικό της, σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο.

Περίμενε να την πάρει τηλέφωνο για να τον συναντήσει, όταν "έλειπε η Τζάκι Κένεντι". Μερικές φορές τον συναντούσε κατά τη διάρκεια ταξιδιών του. Καθ' όλη τη διάρκεια της σχέσης τους τον φώναζε "Κύριε πρόεδρε". "Δεν είχαμε ποτέ αγκαλιαστεί", γράφει η Άλφορντ, αναφερόμενη στην "απόσταση" που υπήρχε πάντα μεταξύ τους.

Ωστόσο ο δεσμός τους ήταν "ποικίλος και ευχάριστος". "Μερικές φορές έδινε την εντύπωση ότι είχε όλη τη ζωή μπροστά του. Άλλες φορές ότι δεν είχε καιρό για χάσιμο".

Η νεαρή εκπαιδευόμενη επέστρεψε στο πανεπιστήμιο το φθινόπωρο, όμως ο πρόεδρος συνέχισε να της τηλεφωνεί με το ψευδώνυμο "Μάικλ Κάρτερ". Έστελνε αυτοκίνητα για να την πάρουν ώστε να τον επισκεφθεί στον Λευκό Οίκο.

Σε μία από τις σπάνιες πολιτικές εκμυστηρεύσεις του, εν μέσω της πυραυλικής κρίσης στην Κούβα, ο Κένεντι της είχε εμπιστευτεί ότι θα προτιμούσε τα παιδιά του "να είναι 'κόκκινα' παρά νεκρά".

Η Μίμι τον είδε τελευταία φορά στις 15 Νοεμβρίου του 1963, μία εβδομάδα πριν από τη δολοφονία του στο Ντάλας. Εκείνη ήταν έτοιμη τότε να παντρευτεί και του το υπενθύμισε.

"Το ξέρω", της απάντησε, "όμως εγώ θα εξακολουθήσω να σου τηλεφωνώ".

http://www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ