Social Icons

.

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

4 αιτίες που μας κάνουν να πίνουμε περισσότερο



 Ευρώπα Μάρθα

Έχεις ντέρτια; Είσαι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση; Ή απλώς είσαι λίγο κακόκεφος σήμερα; Αν για οτιδήποτε σε απασχολεί τον τελευταίο καιρό η μοναδική  παρηγοριά είναι το αλκοόλ, αν ανήκεις σε αυτούς που όταν βγαίνουν έξω πίνουν πάντα λίγο παραπάνω, τότε μην ανησυχείς. Έρευνα που έγινε στην Αμερική έδειξε πως δεν ευθυνόμαστε εμείς που έχουμε την τάση να το τσούζουμε. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τέσσερις είναι οι αιτίες που μας οδηγούν στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και ούτε καν θα μπορούσατε να  φανταστείτε ποιες είναι.

1. ΤΑ ΜΜΕ

Όσο περισσότερο είμαστε εκτεθειμένοι στα ΜΜΕ και όσο περισσότερο παρακολουθούμε ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές που σχετίζονται με το αλκοόλ τόσο περισσότερο πίνουμε.

2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Έρευνες που έγιναν στο πανεπιστήμιο του Μαϊάμι διαπίστωσαν ότι όσο χειρότερη είναι η οικονομική κατάσταση σε μία χώρα, τόσο περισσότεροι είναι οι άνθρωποι που βρίσκουν παρηγοριά στο ποτό. Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία διήρκεσε 4 χρόνια, κάθε φορά που το ποσοστό ανεργίας του κράτους αυξανόταν κατά 1% , η κατανάλωση αλκοόλ αυξανόταν κατά 17%. Λαμβάνοντας υπόψιν αυτά τα δεδομένα, φαίνεται ότι η Ελλάδα του 2012 μας θέλει όλους μας αλκοολικούς.

3. Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Οι έρευνες απέδειξαν ότι το αλκοόλ προκαλεί την παραγωγή χημικών ουσιών  από τον εγκέφαλο,  οποίες με τη σειρά τους προκαλούν ευχάριστα συναισθήματα.  Μάλιστα, όσο πιο συχνά πίνουμε, τόσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα των ενδορφινών.

4. Η ΔΥΝΑΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Η ένταση της μουσικής επηρεάζει σημαντικά την ποσότητα κατανάλωσης αλκοόλ. Στα πλαίσια της έρευνας 40 άνδρες βρίσκονταν υπό παρακολούθηση για τρία συνεχόμενα σαββατόβραδα. Όταν η μουσική ήταν πολύ δυνατή  ο μέσος άνδρας χρειαζόταν περίπου 12 λεπτά για να τελειώσει το ποτό του ενώ 15 λεπτά όταν η μουσική έπαιζε σε κανονικά επίπεδα.

 http://news.youropia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ