Social Icons

.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Έγγραφο προς τον Δήμο της Επιτροπής Αγώνα Πουρναρίου παρακολούθησης λειτουργίας ΧΥΤΑ


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥΡΝΑΡΙΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΧΥΤΑ

ΜΕΛΗ
1. Γκαρέλης Αθανάσιος
2. Γκιρλέμης Αντώνιος
3. Αγγελής Αθανάσιος
4. Αποστόλου Ιωάννης
5. Καραμπότσης Χρήστος
6. Τσανής Στέργιος
7. Παπατριανταφύλλου Τριαντάφυλλου
8. Καρακίτσιος Γεώργιος

ΑΙΤΗΜΑΤΑ

Μετά από συγκέντρωση των κατοίκων της Τ.Κ. Πουρναρίου και με αφορμή την τελευταία διαρροή λυμάτων λόγω βλάβης στον κεντρικό αγωγό από τον ΧΥΤΑ Δομοκού οι κάτοικοι του χωριού προβήκαμε σε επιτόπιο έλεγχο στον χώρο του ΧΥΤΑ και διαπιστώσαμε έναν συνεχή, άμεσο και εξαιρετικά μεγάλο περιβαλλοντικό κίνδυνο για το χωριό μας.
Αιτούμαστε σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με την ένδειξη του κατεπείγοντος (ζήτημα δημόσιας υγείας) με μοναδικό αίτημα την λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού του ΧΥΤΑ.Παρακαλούμε αν είναι εφικτό το δημοτικό συμβούλιο να συνεδριάσει στην Τ.Κ. Πουρναρίου.
Κρίνουμε σκόπιμο πριν από την έναρξη κάθε ΔΗμοτικού Συμβουλίου να γίνεται ενημέρωση των συμβούλων για τις εξελίξεις στον ΧΥΤΑ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

1. Λειτουργία του Βιολογικού και σε δεύτερη βάρδια (εάν είναι δυνατόν και σε τρίτη βάρδια μέχρι το καλοκαίρι)
2. Επιτάχυνση της κατασκευής της δεύτερης γραμμής λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού, οπότε σε συνδυασμό και με την συνεχή λειτουργία (δεύτερη και τρίτη βάρδια) να αυξηθεί η ημερήσια ποσότητα που επεξεργάζεται ο βιολογικός
3. Εκπόνηση μελέτης με τις συμπληρωματικές εργασίες και διαβίβασή της το ταχύτερο δυνατό στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
4. Φύλαξη του χώρου σε συνδυασμό με τις βάρδιες εργασίες στον βιολογικό καθαρισμό
5. Ρητή δέσμευση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουν αδειάσει από λύματα και οι υπάρχουσες δεξαμενές, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις περιόδους αιχμής του χειμώνα.

Μετά τιμής
Η Επιτροπή Αγώνα Πουρναρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ