Social Icons

.

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Στο φως χαμένα ντοκουμέντα από την δολοφονία του Κένεντι

Πορτρέτο του Τζον Κένεντι από τον διάσημο φωτογράφο Irving Penn.

Στην δημοσιότητα έδωσαν τα Εθνικά Αρχεία των ΗΠΑ, ηχητικά ντοκουμέντα από το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One καθώς αυτό επέστρεφε από το Ντάλας στην Ουάσινγκτον, μεταφέροντας την σορό του Τζον Κένεντι που έπεσε νεκρός στις 22 Νοεμβρίου του 1963.

Οι κασέτες περιέχουν ηχογραφήσεις διάρκειας 42 λεπτών που δεν περιλαμβάνονταν στην αρχική έκδοση που είχε δοθεί στην δημοσιότητα. Μεταξύ άλλων ακούγονται συζητήσεις για τη σορό του δολοφονημένου προέδρου, καθώς και ένα τηλεφώνημα προς την μητέρα του, την Ρόουζ Κένεντι.

Αυτό που δείχνουν τα «χαμένα ντοκουμέντα» είναι η σύγχυση και το βαρύ κλίμα που επικρατούσε μεταξύ των ανώτατων αξιωματούχων της κυβέρνησης, τις ώρες αμέσως μετά την δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι που έπεσε νεκρός στο Ντάλας του Τέξας, στις 22 Νοεμβρίου του 1963.

Ο τότε αντιπρόεδρος Λίντον Τζόνσον, ο οποίος πήρε άμεσα την σκυτάλη για την προεδρία των ΗΠΑ, αφού ορκίστηκε εντός του Air Force One, έχοντας στο πλευρό του την σύζυγο του JFK, Tζάκι, μόλις που ακούγεται να παρηγορεί την μητέρα του δολοφονηθέντος.
Ο Λίντον Τζόνσον ορκίζεται πρόεδρος των ΗΠΑ, στο Air Force One, λίγες ώρες μετά την δολοφονία του Κένεντι. Δίπλα του, η Τζάκι Κένεντι, φορά ακόμα τα λερωμένα με αίμα ρούχα του δολοφονηθέντος προέδρου (National Archives/Newsmakers/Getty Images.

«Προσεύχομαι στο Θεό να υπήρχε κάτι που θα μπορούσα να κάνω. Και ήθελα να σας πω ότι όλοι θρηνούμε μαζί σας» λέει ο Τζόνσον στην Ρόουζ Κένεντι, κι εκείνη του απαντά: «Σ' ευχαριστώ. Σ' ευχαριστώ πολύ. Ξέρω ότι αγαπούσες τον Τζακ (έτσι αποκαλούσαν τον JFK). Και αυτός αγαπούσε εσένα».

Στα ντοκουμέντα ακούγονται επίσης οι απόπειρες για επικοινωνία με του υπουργό εξωτερικών Ντιν Ρασκ και άλλα κυβερνητικά στελέχη.

Οι κασέτες που είναι δωρεά ενός εμπόρου σπανίων εγγράφων, αναμένεται να αναζωπυρώσουν τους οπαδούς των θεωριών συνωμοσίας που έθεταν το ερώτημα γιατί έλειπε το εν λόγω κομμάτι από την επίσημη εκδοχή που είχε δοθεί στην δημοσιότητα.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ