Social Icons

.

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Ανακαλύφθηκαν στοές κάτω από την Πυραμίδα του Ήλιου



Πόλη του Μεξικού.

Κατά τη διάρκεια ανασκαφών, επιστήμονες ανακάλυψαν δύο μυστικούς θολωτούς χώρους στη βάση της Πυραμίδας του Ήλιου, στο Τεοτιχουκάν, όπως μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης.


Τους τελευταίους μήνες, η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον Αλεχάντρο Σαραμπέι, από το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Μεξικού, είχε δεσμευτεί με τη διάνοιξη της διόδου, η  οποία είχε ανακαλυφθεί τη δεκαετία του ’30 του 20ου αιώνα.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών αυτών, βρέθηκαν και ορισμένες άγνωστες μέχρι σήμερα σήραγγες.
Σε μια από αυτές, εντοπίστηκε ένα μυστικό μέρος το οποίο οδηγεί στο κέντρο της Πυραμίδας.

Οι αρχαιολόγοι βρέθηκαν σε μια σήραγγα που τους έφερε σε έναν χώρο ταφής. Σε αυτήν βρήκαν ίχνη  από τέσσερις  τάφους, οι τρεις από αυτούς ήταν παιδιών.

Στη μεγάλη αίθουσα, στο κέντρο της πυραμίδας, οι ερευνητές σκόνταψαν επάνω στα ερείπια ενός  δίσκου από σιδηροπυρίτη, στην κορυφή του οποίου είχε τοποθετηθεί μια ανθρώπινη φιγούρα από οψιδιανό. Γύρω της βρέθηκαν διάφορα αντικείμενα, όπως κοχύλια και πολλά πέτρινα μαχαίρια.

Σε μια άλλη αίθουσα, εντοπίστηκαν 11 σημεία με αφιερώματα στο θεό της βροχής, μαχαίρια από πέτρα και οψιδιανό, οστά από έναν αετό και υπολείμματα σκελετών σκύλου.


Τα πιο ενδιαφέροντα από αυτά που βρέθηκαν ήταν τρία ειδώλια από πράσινη πέτρα που απεικονίζουν ανθρώπους καθώς και μία μάσκα, επίσης κατασκευασμένη από πράσινη πέτρα.

Όλα βρέθηκαν στον τάφο, στον οποίο- σύμφωνα με εκτιμήσεις- ανήκε  στον ανώτερο ιερέα των Μάγιας.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι μια τέτοια μάσκα είχε ανακαλυφθεί και παλαιότερα, αλλά όχι σαν αυτήν  των μυστικών αιθουσών της πυραμίδας.

Οι ανασκαφές διεξάγονται από την ομάδα του Alejandro Sarabey, η οποία  διευκρίνισε ότι κάτω από την Πυραμίδα του Ήλιου, βρισκόταν, παλαιότερα, άλλα κτίρια.

Τα στοιχεία που τεκμηριώνουν  την ανακάλυψη αυτή είναι τα θεμέλια των τοίχων τριών κτηρίων που βρέθηκαν καθώς και ίχνη από έναν άλλο τοίχο, ο οποίος περιέβαλε σε σχήμα τετραγώνου έναν άλλο χώρο, πιθανώς μέρος ναού.

http://www.mikres-ekdoseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ