Social Icons

.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Με θανατική ποινή απειλείται Σαουδάραβας που προσέβαλε τον Μωάμεθ



Με την κατηγορία της βλασφημίας κρατείται ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος και μπλόγκερ Χάμζα Κασγκάρι, εξαιτίας αναρτήσεών του στο Twitter που κρίθηκαν προσβλητικές για τον προφήτη Μωάμεθ. Ο δημοσιογράφος εξέφρασε τη μεταμέλειά του εκ νέου, σύμφωνα με μέλος της οικογένειάς του.
Ο 23χρονος δημοσιογράφος και μπλόγκερ- ο οποίος συνελήφθη στη Μαλαισία και έπειτα παραδόθηκε στις αρχές της Σαουδικής Αραβίας- "επανέλαβε στην οικογένειά του τη μεταμέλειά του", για όσα έγραψε στο γνωστό ιστότοπο twitter, αναφέροντας ότι αμάρτησε και το έχει μετανιώσει, σύμφωνα με όσα δήλωσε συγγενής του.

Στις 4 Φεβρουαρίου, ο συλληφθείς έγραψε στο twitter ένα μήνυμα προς τον Μωάμεθ με αφορμή την ημέρα της γέννησης του προφήτη.

"Την ημέρα της γέννησής σου, εγώ δεν υποκλίνομαι μπροστά σου, κάποια πράγματα μου αρέσουν σε σένα, όμως κάποια άλλα τα μισώ" έγραψε ο Κασγκάρι.

Ωστόσο, αργότερα ανήρτησε νέο μήνυμα: "αμάρτησα και ελπίζω ο Θεός να με συγχωρήσει και όλοι όσοι προσβλήθηκαν να με συγχωρήσουν".

Στον 23χρονο, ο οποίος εργάζεται για μια τοπική εφημερίδα, θα ασκηθεί δίωξη για "αποστασία" (από το Ισλάμ), ένα έγκλημα που επισύρει την ποινή του θανάτου, έγραψε η εφημερίδα Arab News.

Αναδημοσίευση απο ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ