Social Icons

.

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Του έκλεψαν το δίπλωμα και κατέληξε στη φυλακή



Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ολλανδία επειδή οι αρχές της χώρας κώφευαν επί χρόνια επιτρέποντας σε κακοποιούς να χρησιμοποιούν το κλεμμένο δίπλωμα οδήγησης ενός άνδρα και να καταχωρίσουν στο όνομά του, ούτε λίγο ούτε πολύ, 1.737 αυτοκίνητα.

Η ζωή του ενάγοντα, του Στέφεν Μπενίτο Ρόμετ, μετατράπηκε σε κόλαση: κατηγορήθηκε για πάμπολλα αδικήματα και τροχαία ατυχήματα που προκάλεσαν τα αυτοκίνητά "του", χρεώθηκε με τους ανάλογους φόρους, του επιβλήθηκαν αλλεπάλληλα πρόστιμα και στο τέλος φυλακίστηκε γιατί δεν μπορούσε να πληρώσει όσα χρωστούσε.

Επιπλέον, ο Ρόμετ έχασε και το οικογενειακό επίδομα που έπαιρνε αφού οι αρχές έκριναν ότι τα εισοδήματά του ήταν επαρκή, δεδομένου πως είχε στην κατοχή του τόσα πολλά αυτοκίνητα.

Ο Ρόμετ είχε καταγγείλει την κλοπή τον Νοέμβριο του 1995 αλλά οι αρχές ακύρωσαν το δίπλωμα τον Μάρτιο του 1997.

Στο μεσοδιάστημα οι κλέφτες κατάφεραν να του "φορτώσουν" 1.737 οχήματα. Το 1996 ο Ρόμετ απευθύνθηκε σε διάφορες αρχές ζητώντας να διορθώσουν την κατάσταση, αλλά όλες οι εκκλήσεις του αποδείχθηκαν μάταιες.

Οκτώ χρόνια αργότερα, το 2004, οι ολλανδικές αρχές αρνήθηκαν να ασκήσουν δίωξη στους υπεύθυνους για την απάτη, θεωρώντας ότι το χρονικό διάστημα που είχε παρέλθει ήταν τόσο μεγάλο που η έρευνα δεν θα κατέληγε πουθενά.

Οι δικαστές του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου καταδίκασαν την Ολλανδία να καταβάλει στον Ρόμετ αποζημίωση 9.000 ευρώ για ηθική βλάβη.

http://www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ