Social Icons

.

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Έργα από... αλάτι!


Φωτογραφίες από την απίστευτη δουλειά Γιαπωνέζου καλλιτέχνη

Τα έργα του Ιάπωνα δημιουργού Motoi Yamamoto, φτιαγμένα από κόκκους αλατιού, είναι εντυπωσιακά. Η ιστορία όμως πίσω από τις δημιουργίες αυτές είναι τραγική.

Τα έργα του εκτίθενται στο Μουσείο Hakone Open-Air Museum στην Ιαπωνία και έχουν προκαλέσει αίσθηση. Αλλά πίσω από την έμπνευσή του βρίσκεται το τραγικό γεγονός της απώλειας της αδελφής του καλλιτέχνη, που χάθηκε στα 24 της από καρκίνο στον εγκέφαλο.

Ο Yamamoto ήταν τότε φοιτητής στη Σχολή Καλών Τεχνών και αναζητώντας διέξοδο από τη θλίψη του, αλλά και για να τιμήσει τη μνήμη της αδελφής του, άρχισε να εργάζεται με αλάτι.

Το αλάτι έχει μία ξεχωριστή θέση στα τελετουργικά του θανάτου στην Ιαπωνία, συχνά προσφέρεται στους παρευρισκόμενους στο τέλος μίας κηδείας για να το ρίξουν πάνω τους και να διώξουν το κακό.

«Η δημιουργία ενός λαβυρίνθου από αλάτι είναι σαν να ακολουθώ τα ίχνη της μνήμης μου. Οι αναμνήσεις μοιάζουν να αλλάζουν και να εξαφανίζονται καθώς περνά ο καιρός», λέει ο Yamamoto, «ωστόσο αυτό που ψάχνω είναι ο τρόπος να αγγίξω μία πολύτιμη στιγμή στις αναμνήσεις μου που δεν μπορεί να προσεγγιστεί μέσω εικόνων ή λέξεων».

Στο τέλος κάθε έκθεσης ο καλλιτέχνης ζητεί το αλάτι από τα έργα του να επιστραφεί στον ωκεανό για να κάνει έναν πλήρη κύκλο το ταξίδι του.


 

 




http://nea-news.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ