Social Icons

.

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Τα Ελληνόπουλα από τα 13 σε χασίς, ποτό και τσιγάρο


Κάθε άλλο παρά χρόνια της... αθωότητας είναι τα εφηβικά για τα Ελληνόπουλα: σύμφωνα με έρευνα – σοκ, σε αυτή την ηλικία «ψάχνονται» με χασίς, ποτό και τσιγάρο!

Η πανελλήνια έρευνα σε 683 σχολεία και 37.040 μαθητές 13 – 19 ετών, που έκανε το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, δείχνει ανησυχητική αύξηση στην χρήση ναρκωτικών και, ιδίως, του χασίς.

Χασίς έχει δοκιμάσει 1 στους 7 μαθητές, με το 18,2% να είναι αγόρια και το 8,3% κορίτσια, ενώ το 15,2% επανέλαβε την χρήση! Στις δημοφιλείς ουσίες για τους έφηβους είναι επίσης οι
εισπνεόμενες (π.χ. κόλλες, βενζίνες) και τα υπνωτικά/ ηρεμιστικά χάπια. Ρεκόρ στην κάνναβη έχουν οι νομοί Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Ένα ποτηράκι ήπιε τον τελευταίο μήνα 1 στους 6 Έλληνες ηλικίας 13 έως 19 ετών, ενώ 1 στους 10 μαθητές πίνει τουλάχιστον 2 ποτά την εβδομάδα και 1 στους 3 έχει μεθύσει minimum μία φορά στη ζωή του. Μάλιστα, οι μαθητές «ψηφίζουν» μπύρα και ακολουθούν η βότκα και το ουίσκι. Τα πιο… γερά ποτήρια εντοπίζονται στα σχολεία του Έβρου, της Καστοριάς, της Πιερίας, της Χαλκίδας και της Αργολίδας.

Πιο διαδεδομένο από το χασίς και το ποτό είναι το τσιγάρο: το 50% των 19χρονων καπνίζει, με το 1/3 να είναι θεριακλήδες, κάνοντας πάνω από 10 τσιγάρα την ημέρα! Το κάπνισμα στη μαθητική ηλικία είναι πιο… διαδεδομένο σε Ξάνθη, Ροδόπη και Ζάκυνθο, με τα αγόρια να εμφανίζονται πιο επιρρεπή από τα κορίτσια.

ourlife.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ