Social Icons

.

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Αποθήκευσε σωστά & εύκολα τα χειμωνιάτικά σου


Ο καιρός θα μας τρελάνει πια. Μια κρύο μια ζέστη. Όπως και να είναι πάντως, η αλήθεια είναι ότι ο χειμώνας έφυγε, οπότε την καρνταρόμπα σου πρέπει να την αλλάξεις. Τέρμα πια τα μάλλινα.
Όσο και να το καθυστερείς δεν το γλιτώνεις. Είτε νωρίτερα είτε αργότερα, από τα χεράκια σου θα περάσει και αυτό. Οπότε, απλά πάρ' το απόφαση και ξεκίνα. Εμείς σου δείχνουμε τον πιο εύκολο τρόπο.
Βήμα πρώτο: Φρόντισε να προμηθευτείς ειδικές θήκες σε διάφορα μεγέθη για την αποθήκευση. Προτίμησε αυτές με φερμουάρ γιατί ξαναχρησιμοποιούνται εύκολα, χαλάνε δύσκολα και αποθηκεύονται ωραιότατα η μία πάνω στην άλλη. Φυσικά θα χρησιμοποιήσεις όσες αδειάσουν αφού βγάλεις τα καλοκαιρινά, αλλά όλο και κάποια παραπάνω θα χρειαστείς οπότε καλό είναι να είσαι προετοιμασμένη. Χωρίς να το παρακάνεις, βέβαια, γιατί δεν είναι καιρός για έξοδα.
Στην αποθήκευση των ρούχων μπορείς  να χρησιμοποιήσεις ότι έχεις. Βαλίτσες,  κουτιά ή σακούλες. Αν όμως πρέπει να  αγοράσεις κάτι, φρόντισε να είναι  οι ειδικές θήκες με φερμουάρ που  αποθηκεύονται εύ
Στην αποθήκευση των ρούχων μπορείς
να χρησιμοποιήσεις ότι έχεις. Βαλίτσες,
κουτιά ή σακούλες. Αν όμως πρέπει να
αγοράσεις κάτι, φρόντισε να είναι
οι ειδικές θήκες με φερμουάρ που
αποθηκεύονται εύκολα και χαλάνε δύσκολα.
Βήμα δεύτερο: Στη λίστα για τα ψώνια που θα κάνεις πριν από τη διαδικασία μην ξεχάσεις να γράψεις και ειδικά αρωματικά ενάντια στον σκόρο. Κυκλοφορούν πάρα πολλά είδη στο εμπόριο και σίγουρα θα βρεις αυτό που σου αρέσει ή σε βολεύει. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν φυσικά και τα φακελάκια με φυσικά αντισκωρικά, όπως η λεβάντα ή ο κέδρος, που μπορείς να φτιάξεις ακόμη και μόνη σου.
Βήμα δεύτερο: Άνοιξε τις ντουλάπες αλλά εκμεταλλεύσου την ευκαιρία για ένα ωραιότατο ξεκαθάρισμα. Βγάλε τα ρούχα ένα ένα και καθώς τα βγάζεις ξεχώρισέ τα σε τρείς κατηγορίες. Σε αυτά που σου κάνουν, φοράς και θα κρατήσεις για τον επόμενο Χειμώνα, σε αυτά που είναι σε καλή κατάσταση αλλά ή δεν σου κάνουν ή τα έχεις βαρεθεί και θα δωρίσεις σε κάποιον άλλο και σε αυτά που έχουν "φάει τα ψωμιά τους" και θα πεταχτούν.
Βήμα τρίτο: Πάρε τη στοίβα με όσα έχεις αποφασίσει να κρατήσεις και έλεγξε αν είναι καθαρά. Όσα μπορείς, πλύνε τα στο σπίτι και τα υπόλοιπα δώσ' τα στο καθαριστήριο. Θυμήσου ότι αν τα ρούχα που θα αποθηκεύσεις δεν είναι καθαρά, όταν έρθει ξανά η εποχή τους, το πρόβλημα θα είναι τόσο έντονο που δεν θα μπορείς να το διορθώσεις.
Τα μάλλινα ρούχα είναι ιδιαίτερα  ευαίσθητα. Φρόντισε να τα έχεις καθαρά και χώρισέ τα με βάση το χρώμα πριν από την αποθήκευση.
Τα μάλλινα ρούχα είναι ιδιαίτερα
ευαίσθητα. Φρόντισε να τα έχεις καθαρά
και χώρισέ τα με βάση το χρώμα
πριν από την αποθήκευση.
Αν πρέπει να κρατήσεις κάποια ρούχα στην κρεμάστρα κοίταξε να έχεις εφοδιαστεί με τα κατάλληλα αντισκωρικά προϊόντα. Προτίμησε τα φυσικά/φυτικά.
Αν πρέπει να κρατήσεις κάποια ρούχα στην κρεμάστρα κοίταξε να έχεις εφοδιαστεί με τα κατάλληλα αντισκωρικά προϊόντα. Προτίμησε τα φυσικά/φυτικά.
Βήμα τέταρτο: Όταν τα ρούχα είναι πια καθαρά και έτοιμα για αποθήκευση, ξεκίνα να τα διπλώνεις όμορφα και να τα βάζεις σε θήκες -κατά προτίμηση- ανάλογα με το χρώμα τους. Όχι με υπερβολή, αλλά σκέψου ότι έτσι θα γλιτώσεις και τη χειρότερη περίπτωση που θα συμβεί κάποιο ατύχημα και ένα σκούρο ρούχο βραχεί βάφοντας τελικά ένα πιο ανοιχτόχρωμο.
Βήμα τέταρτο: Δεν διπλώνονται όλα τα ρούχα, οπότε θα χρειαστείς σίγουρα και κάποιες ειδικές θήκες (με φερμουάρ πάλι) για κρεμάστρες. Αυτό βέβαια, προϋποθέτει να υπάρχει ειδικός χώρος όπου θα μπορείς να κρεμάσεις αυτά τα ρούχα μέχρι την άλλη σεζόν, σε κάποια ντουλάπα που δεν χρησιμοποιείς στο σπίτι, στην αποθήκη ή στο γκαράζ.
Βήμα πέμπτο: Αφού έχεις πακετάρει τα πάντα, ολοκλήρωσε τη διαδικασία βάζοντας ταμπέλες έξω από την κάθε θήκη. Αυτό το βήμα θα κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη το ερχόμενο Σεπτέμβριο, όταν θα πάρεις το όλο εγχείρημα... αντίστροφα. Άσε που αν κάτι χρειαστείς στο μεταξύ, θα είναι πιο εύκολο να το βρεις. Για παράδειγμα, θα βάλεις σε μία πιο μικρή θήκη τις κάλτσες, σε άλλη τα φουλάρια, τα κασκόλ, τα ρούχα που φοράς στο σπίτι, τις φόρμες, τις πιζάμες, τα πουλόβερ, τα παντελόνια, τις φούστες κ.ο.κ.
Βήμα έκτο: Με τις ντουλάπες και τα συρτάρια άδεια, είσαι έτοιμη να περάσεις στο τελευταίο βήμα και να τα ξαναγεμίσεις με την πιο ελαφριά εποχιακή γκαρνταρόμπα. Κινήσου με τον ίδιο τρόπο, αλλά αντίστροφα. Αρχικά, αφού βγάλεις τα ρούχα από όπου τα είχες αποθηκεύσει, πρέπει να τα αερίσεις, ή και να πλύνεις όσα κρίνεις ότι το έχουν ανάγκη. Στη συνέχεια και πάλι ένα ένα ξεκαθαρίζεις τι θα κρατήσεις και τι όχι. Μη γεμίσεις την ντουλάπα με άχρηστα πράγματα που θα μπορούσαν, μάλιστα, να φανούν τόσο χρήσιμα σε κάποιον άλλο.
Άντε και καλό Καλοκαίρι! Αισίως...
ΥΓ: Και επειδή με τον καιρό ποτέ δεν ξέρεις... άσε καλύτερα ένα μπουφανάκι πιο χοντρό έξω για σιγουριά!
Ζωή Κίττα

 http://www.womenonly.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ