Social Icons

.

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

΄Οταν τα σύννεφα παίρνουν σχήμα και μορφή


Πόσοι από εσάς δεν πιάσατε τον εαυτό σας να προσπαθεί να δώσει σχήμα και μορφή σε ένα σύννεφο ένα μουντό βροχερό απόγευμα; Μην ανησυχείτε, δεν είστε οι μόνοι με ζωηρή φαντασία. Υπάρχει ακόμη και οργάνωση που έχει ως αντικείμενο την παρατήρηση του συννεφιασμένου ουρανού. Ονομάζεται Cloud Appreciation Society, ιδρύθηκε από τον Gavin Pretor-Pinney και έχει ως σκοπό την «κατανόηση, εκτίμηση των νεφών, και την καταπολέμηση του μπλε ουρανού».

Ένας καθαρός γαλανός ουρανός πάντα ήταν συνυφασμένος με τις καλές και ευτυχισμένες μέρες, ενώ τα σύννεφα θεωρούνταν ως σημάδι κακοδαιμονίας. Τίποτα δεν μελαγχολεί περισσότερο από «ένα σύννεφο στον ορίζοντα». Ο Gavin Pretor-Pinney αποφάσισε ότι αυτό πρέπει να σταματήσει. «Κάποιος πρέπει να υποστηρίξει τα σύννεφα», λέει. Έτσι, το 2004, ξεκίνησε την Cloud Appreciation Society και λίγους μήνες αργότερα δημιούργησε και μια ιστοσελίδα.

Τα μέλη έστελναν φωτογραφίες με σύννεφα και οι υπόλοιποι τις βαθμολογούσαν και τις σχολίαζαν. Οι λίγες φωτογραφίες στην αρχή εξελίχθηκαν σε χιλιάδες μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Σήμερα η οργάνωση του Gavin έχει 29.000 μέλη από όλο τον κόσμο!

Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες των μελών. Βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει και προσπαθήστε να δώσετε μορφή ανθρώπου ή αντικειμένου στα σύννεφα. Κάποιοι το έχουν κάνει ήδη..































mylady.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ