Social Icons

.

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Ζωγραφιές παιδιών θα κοσμούν τα βαγόνια του τραμ


Μικρά παιδιά, δουλεύοντας ομαδικά αλλάζουν την εικόνα της πόλης , με εικαστική παρέμβαση στο ιστορικό βαγόνι τραμ της στάσης «Κασομούλη» του Νέου Κόσμου.

Το εργαστήριο, που οργανώνεται από το τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, ξεκινά από το κάθε παιδί ξεχωριστά, για να καταλήξει σε μια ομαδική εργασία. «Αρχικά», όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση «καλούνται τα παιδιά να δημιουργήσουν εικόνες με θέμα τη γειτονιά τους, τους φίλους και τα αγαπημένα τους αντικείμενα, να πειραματιστούν με την εικόνα της γειτονιάς τους και να αντιληφθούν με ποιον τρόπο αυτή αποτελεί κομμάτι ενός σύγχρονου αστικού τοπίου ή πώς το κάθε μικρό προσωπικό/οικείο αντικείμενο μπορεί να πρωταγωνιστήσει στη δημιουργία ενός μεγάλου συλλογικού έργου. Εργαλεία τους τα μπλοκ ζωγραφικής και η φωτογραφία. Στη συνέχεια, αφού μεγεθυνθούν οι δημιουργίες των παιδιών σε κλίμακα 4:1 και φωτοτυπηθούν, θα αναλάβει δράση όλη η ομάδα, ώστε να δημιουργήσει μια τεράστια σύνθεση που θα τοποθετηθεί σε μορφή αφισοκόλλησης στο δημόσιο χώρο γύρω από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.  Την Κυριακή τα παιδιά παρεμβαίνουν δημιουργικά στην εικόνα της πόλης».

«Με τη συνεργασία της εταιρίας λειτουργίας των μέσων σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικού και τραμ)»  , όπως υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση «επιλέχθηκε το παλιό και ιστορικό βαγόνι τραμ(που βρίσκεται σταθμευμένο στη στάση τραμ «Κασομούλη» του Νέου Κόσμου), κρίνοντας ότι είναι ιδανικό για την αφισοκόλληση των έργων των παιδιών και για τη δημιουργία του ενός ομαδικού έργου τέχνης στο δημόσιο χώρο. Το συγκεκριμένο σημείο και το τραμ είναι ιδανικά για το εγχείρημα αυτό, μιας και εμπεριέχουν το στοιχείο του αναπάντεχου. Επίσης, η παρέμβαση έχει έντονο κοινωνικό χαρακτήρα: η συγκεκριμένη στάση τραμ βρίσκεται δίπλα στις εργατικές κατοικίες, και έτσι επιχειρείται μια εικαστική παρέμβαση στη γειτονιά γύρω από τη Στέγη και από το δίκτυο του τραμ. Επιπλέον εξυπηρετεί την ιδέα του ταξιδιού-animation, αφού οι επιβάτες του τραμ θα μπορούν να βλέπουν εν κινήσει τα σχέδια-έργα των παιδιών».

Το εργαστήριο πραγματοποιείται από τον εικαστικό Ανδρέα Κασάπη.
    ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ