Social Icons

.

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Μπόρεσε να πει "Σε αγαπάω μαμά" πρώτη φορά 5χρονών!


Για πολλούς γονείς το να ακούν τα παιδιά τους να λένε «σε αγαπώ για πρώτη φορά», είναι μια ιδιαίτερα συναισθηματική στιγμή.

Όμως για τους γονείς μιας 5χρονης ήταν ακόμα πιο συγκινητική στιγμή.

Η μικρή Lexie Cooper-Barnes υποφέρει από σοβαρή εγκεφαλική παράλυση εξαιτίας της οποίας δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τους γονείς της και τους συμμαθητές της.

Χάρη όμως σε έναν ειδικό υπολογιστή κατάφερε να «ακουστεί»… για πρώτη φορά!

Ο ειδικός αυτός υπολογιστής είναι σαν αυτόν που έχει ο καθηγητής Stephen Hawking και η Lexie θεωρείται πως είναι η μικρότερη σε ηλικία που έχει μια τέτοια συσκευή.

«Θέλει να μπορεί να λέει: “Μαμά βαριέμαι να πάω για ψώνια.” και άλλα πράγματα τα οποία τα παιδιά συνηθίζουν να λένε. Θέλουμε η Lexie να έχει φωνή. Τώρα χάρη στο μηχάνημα μπορεί να μας απαντά σε ό, τι της λέμε. Κέρδισε πια την ανεξαρτησία και την ελευθερία της.

Σαν γονείς της γνωρίζαμε τί σήμαιναν οι ήχοι τα νοήματα που έκανε, όμως οι άλλοι που δεν την ήξεραν δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι προσπαθούσε να πει.»

Η Lexie χρησιμοποιώντας τα μάτια της επιλέγει τις φράσεις από το ειδικό laptop αξίας £20,000.

«Είναι πολύ σπάνιο ένα παιδί να είναι τόσο ανίκανο σωματικά και τόσο πνευματικά ικανό.» λέει η κυρία Cooper, μητέρα της Lexie.

Όσο για το πώς νιώθει η 5χρονη; «Είναι εκπληκτικό να την βλέπει κανείς να είναι τόσο ενθουσιασμένη επειδή για πρώτη φορά έχει φωνή…! Και το laptop ξέρει να το χρησιμοποιεί πάρα πολύ καλά…! »

http://www.madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ