Social Icons

.

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Το γάντι που σου επιτρέπει να… τηλεφωνείς


Ένα γάντι που δημιουργήθηκε από τον Bryan Cera ως μέρος της διπλωματικής του και μπορεί να παίξει το ρόλο ενός… κινητού τηλεφώνου. Ναι, διαβάσατε καλά (video)!

Κάπως έτσι, λοιπόν, με το «Glove One» -όπως ονομάζεται- μπορεί να αποκτήσει κανείς το χέρι του «Iron-man», το οποίο θα είναι, ταυτόχρονα, και κινητό. Με τη βοήθειά του, θα μπορεί να πραγματοποιεί κλήσεις (χρησιμοποιώντας τα «πλήκτρα» που βρίσκονται στο πάνω μέρος των δακτύλων), αλλά και να μιλάει στους συνομιλητές του σχηματίζοντας το πιο αναγνωρισμένο «σύμβολο» για κάποιον που θέλει να παραστήσει ένα τηλέφωνο με το χέρι του – δηλαδή τη γροθιά σφιγμένη και τον αντίχειρα και το μικρό δάχτυλο απλωμένα.

Ο Cera δημιούργησε την «ιδιαίτερη» αυτή συσκευή, χρησιμοποιώντας τμήματα από έναν 3D εκτυπωτή, για τις ανάγκες της διπλωματικής του διατριβής που έχει ως τίτλο «Gadgets που μας θυμίζουν το μέλλον μας». Δεν πρόκειται να βγει, προς το παρόν στην παραγωγή, αλλά όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να εγγραφούν στην ιστοσελίδα του, ώστε να λάβουν ενημέρωση για το πώς να την κάνουν δική τους.

Μεταξύ μας δε μας ενθουσιάζει, δείχνει όμως μία από τις τάσεις της εποχής, τα wearable devices (ας μην ξεχνάμε και τα πολυσυζητημένα το τελευταίο διάστημα Google Glasses). Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να δείτε καλύτερα το «Glove One» στο παρακάτω video.


http://www.athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ