Social Icons

.

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Με λάθος παρέα στις διακοπές; Καλά να περάσεις!

Δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί, αλλά υπάρχει το  ενδεχόμενο να ξεκινήσεις για διακοπές έχοντας κάνει λάθος επιλογή παρέας. Είναι ανθρώπινο να μην εκτιμούμε πάντα σωστά τα πρόσωπα που θα μας  ταίριαζαν για συντροφιά στην καλοκαιρινή μας ξεκούραση και διασκέδαση.

Αν σου τύχει μια τέτοια περίπτωση, μην απογοητευτείς, γιατί η  απογοήτευση είναι από μόνη της μια αρνητική κατάσταση και εσύ πρέπει να  την μετατρέψεις σε θετική, για να περάσεις τελικά καλά. Αυτό  συμβουλεύουν οι ειδικοί.

Άμεση θετική αντίδραση

Μόλις  διαπιστώσεις το πρόβλημα, σκέψου ότι οι διακοπές είναι κάτι θετικό, τις  περίμενες τόσο καιρό να έρθουν και δεν θα τις αφήσεις τώρα να χαλάσουν,  επειδή δεν ταιριάζουν τα γούστα σου με αυτά των άλλων ατόμων της  παρέας. Ακολούθησε λοιπόν τέσσερα εύκολα, ασφαλή βήματα, που θα  βελτιστοποιήσουν τις υπάρχουσες συνθήκες:

Βήμα 1ο: Εκείνο που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις τα κομμάτια του εαυτού σου που μπορούν να προσαρμοστούν σε όλη αυτή την κατάσταση. Ναι μεν θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα με μια παρέα ταιριαστή, αλλά και έτσι μπορούν κάλλιστα να πάνε καλά.

Βήμα 2ο:  Μπορείς, για παράδειγμα, να προτείνεις ιδέες για εξορμήσεις της  αρεσκείας σου, όπως μια επίσκεψη σε κάποιο αξιοθέατο ή μουσείο,  συμπαρασύροντας με τον ενθουσιασμό σου και τους υπολοίπους.

Βήμα 3ο:  Μπορείς να απομονωθείς στην παραλία διαβάζοντας ένα βιβλίο ή να  γνωρίσεις στο μπαράκι καινούργια άτομα, όχι για να ξεφύγεις από την  παρέα, αλλά για να κάνεις κάτι που θα σε ευχαριστήσει. Δες το σαν  ευκαιρία να κινηθείς έξω από τα προγραμματισμένα, σαν μικρή ευχάριστη  περιπέτεια.

Βήμα 4ο : Να φροντίσεις να κάνεις όλα  αυτά που ονειρεύτηκες για τις διακοπές σου, έχοντας απλά την παρέα μαζί  σου επικουρικά (γιατί πρέπει να βγείτε το βράδυ, να φάτε μαζί κλπ.),  χωρίς άγχος και παράπονα. Συνειδητοποίησες μεν ότι του χρόνου θα πρέπει να επιλέξεις με  μεγαλύτερη προσοχή τους ανθρώπους με τους οποίους θα μοιραστείς τις  διακοπές σου, όμως τώρα, επειδή συμβαίνει αυτό, προσπάθησε να  διασκεδάσεις. Γιατί οι στιγμές της ζωής είναι πολύτιμες για να τις  σπαταλάμε με αρνητική διάθεση σε τόσο απλά πράγματα. Εξάλλου, αν είσαι  εσύ καλόκεφος/η, υπάρχει πιθανότητα να ισχύσει ο νόμος της  μεταδοτικότητας και να νιώσουν όλοι έτσι, άρα τελικά να περάσετε όλοι  καλά, πέρα από κάθε προσδοκία.

http://www.tampouloukia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ