Social Icons

.

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Εκδρομή του Συλλόγου στην Χαλκιδική



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥΡΝΑΡΙΟΥ
ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 23/6 ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναχώρηση από το Πουρνάρι στις 06.30 π.μ. του Σαββάτου 23/6 δια μέσω Φαρσάλων – Λάρισας – Εθνικής οδού άφιξη στον Κορινό περίπου στις 09.00 όπου θα γίνει στάση για καφέ μισής ώρας. Κατόπιν  συνεχίζουμε το ταξίδι περιφερειακά της  Θεσσαλονίκης και περίπου στις 11.00 φτάνουμε στη Μονή Αρσενίου όπου Ιερά Μονή είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και στον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη, του οποίου τα Λείψανα βρίσκονται στο Καθολικό της Μονής.

Στη Μονή υπάρχει και ο τάφος του Γέροντα Παϊσίου. Στις 12 Ιουλίου 1994 ο Γέροντας ετάφη δίπλα στο ναό του Αγίου Αρσενίου. Μετά από παραμονή μιας ώρας για προσκύνημα αναχώρηση για το Σπήλαιο Πετραλώνων.

Επίσκεψη  στο σπήλαιο που έγινε γνωστό για τα παλαιοντολογικά και παλαιοανθρωπολογικά του ευρήματα από το 1960, μετά την τυχαία ανακάλυψη σε αυτό από τον κάτοικο των Πετραλώνων Χ. Σαρρηγιανίδη, του περίφημου απολιθωμένου ανθρώπινου κρανίου. Η αξία του ευρήματος και η μοναδικότητά του έδωσαν αφορμή σε μια σειρά εργασιών μέσα και έξω από το σπήλαιο. Το 1968 και την περίοδο 1974-1988 διενεργήθηκαν ανασκαφές στο σπήλαιο από τον (παλαιο)ανθρωπολόγο Άρη Πουλιανό. Ακολούθως στις 14.00 αναχώρηση για την Ν. Καλλικράτεια.

Άφιξη στην Καλλικράτεια στις 14.30 και στάση για φαγητό και ξεκούραση ως τις 16.00 στο γραφικό θέρετρο της Χαλκιδικής από όπου θα αναχωρήσουμε για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Μετά από δίωρη στάση για καφέ αναχώρηση στις 18.30  μέσω Εθνικής οδού με ενδιάμεση στάση για καφέ στο ΠΛΑΤΑΜΩΝ ΣΤΟΠ άφιξη στο Πουρνάρι το βράδυ.


ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ 20 /6

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 20€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ