Social Icons

.

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Η εκδρομή του συλλόγου στην Χαλκιδική




Ξεκινήσαμε 6:30 το πρωί από το Πουρνάρι για την Χαλκιδική 46 άτομα. Μαζί μας άτομα και από το Θαυμακό






Πρώτη στάση στη Μονή Αρσενίου όπου Ιερά Μονή είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και στον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη, του οποίου τα Λείψανα βρίσκονται στο Καθολικό της Μονής.
Στη Μονή υπάρχει και ο τάφος του Γέροντα Παϊσίου. Στις 12 Ιουλίου 1994 ο Γέροντας ετάφη δίπλα στο ναό του Αγίου Αρσενίου.


Στο σπήλαιο Πετραλώνων που έγινε γνωστό για τα παλαιοντολογικά και παλαιοανθρωπολογικά του ευρήματα από το 1960, μετά την τυχαία ανακάλυψη σε αυτό από τον κάτοικο των Πετραλώνων Χ. Σαρρηγιανίδη, του περίφημου απολιθωμένου ανθρώπινου κρανίου. Η αξία του ευρήματος και η μοναδικότητά του έδωσαν αφορμή σε μια σειρά εργασιών μέσα και έξω από το σπήλαιο. Το 1968 και την περίοδο 1974-1988 διενεργήθηκαν ανασκαφές στο σπήλαιο από τον (παλαιο)ανθρωπολόγο Άρη Πουλιανό.
Εκεί πήγαμε με τρενάκι




Η ζέστη μας ανάγκασε να ψάχνουμε για ίσκιο.




Μέσα στο σπήλαιο όμως η δροσιά ήταν υπέροχη











Στην Καλλικράτεια για φαγητό αν και οι περισσότεροι θα προτιμούσαμε ένα μπανάκι.Δεν μπορέσαμε να σταματήσουμε Θεσ/νίκη γιατί βρέθηκε τορπίλη μπροστά στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στο ύψους του νέου δημαρχιακού μεγάρου.
Η Τροχαία έκλεισε τον παραλιακό δρόμο.
Έτσι  έγινε μια μικρή αλλαγή στο πρόγραμμα. Σταματήσαμε Λεπτοκαρυά για καφέ και παγωτό.
Η επιστροφή ήταν το ίδιο κεφάτη

3 σχόλια:

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ