Social Icons

.

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Ένα νέο Γαλατικό χωριό!


Στην Ισπανία φαίνεται ότι βρίσκεται το Γαλατικό χωριό του 2012, όπου εδώ και 33 χρόνια εκλέγεται δήμαρχος της Μαριναλέντα των 3.000 κατοίκων ο Σάντσεθ Γκορντίγιο, με τους κατοίκους της περιοχής να είναι αυτόχθονες.
Ο Χοσέ Μανουέλ Σάντσεθ Γκορντίγιο, όπως είναι το πλήρες όνομά του, είναι ο δήμαρχος της Μαριναλέντα, περισσότερο από τρεις δεκαετίες. Συγκεκριμένα όλα άρχισαν το 1986 όταν οι κάτοικοι της περιοχής πήραν από έναν τσιφλικά 12.000 στρέμματα, αρχικά δημιούργησαν έναν συνεταιρισμό, ενώ στην συνέχεια έφτιαξαν ένα εργοστάσιο, ώστε να συσκευάζουν τα προϊόντα που παράγουν.

Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι όλοι όσοι εργάζονται στα χωράφια αμείβονται με ακριβώς το ίδιο μεροκάματο, που φτάνει στα 46 ευρώ, ενώ όλα τα κέρδη επενδύονται και πάλι στον συνεταιρισμό για να καλυφθούν οι υπηρεσίες της κοινωνίας. Παράλληλα οι δημοτικές Αρχές χτίζουν σπίτια με εργασία των κατοίκων, με το ενοικιο για μία κατοικία 90 τ.μ. να είναι στα 15 ευρώ τον μήνα (!), ενώ το κόστος για τον παιδικό σταθμό 12 ευρώ.

Όσο για την ανεργία; Βρίσκεται στο… 0%, με τους κατοίκους ν’ αποφασίζουν για όλα τα θέματα που απασχολούν τον δήμο, δίνοντας ένα ηχηρό χαστούκι στους θιασώτες της παγκοσμιοποίησης και της ελεύθερης αγοράς. Παράλληλα σχετικά με το αν είναι ευχαριστημένοι οι κάτοικοι της Μαριναλέντα, ο Γκροντίγιο απαντά πως: «Ο κόσμος ψηφίζει κάθε τέσσερα χρόνια και τα τελευταία 33 χρόνια επιλέγει αυτό το σύστημα οργάνωσης. Αν δε θέλει, μπορεί να το αλλάξει. Αλλά, όπως βλέπετε, δεν το αλλάζει».
http://www.todaynews.gr

1 σχόλιο:

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ