Social Icons

.

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Δίαιτα: Συμβουλές δίαιτας ανάλογα με το ζώδιό σου!


Πώς θα σου φαινόταν να συμβουλευόσουν το ζώδιό σου και για το τέλειο σώμα. Χωρίς να χρειαστεί καμιά δίαιτα, καμιά ιδιαίτερη προσπάθεια και κυρίως καμιά τεράστια αλλαγή στον τρόπο ζωής σου. Συχνά το φαγητό είναι το ξέσπασμα μιας άλλης συναισθηματικής δυσκολίας, που ανάλογα με το ζώδιό σου εμφανίζεται διαφορετικά. Διάβασε το ζώδιό σου και δες τι μπορείς να κάνεις για να αποκτήσεις το σώμα των ονείρων σου...

Για κάθε ζώδιο υπάρχει μια στρατηγική, η οποία και μπορεί να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έτσι, αντί να κάνεις συνέχεια δίαιτες, που στο τέλος σε αφήνουν κουρασμένη και απογοητευμένη, καλύτερα είναι να έχεις τον έλεγχο των διατροφικών σου συνηθειών για πάντα.

Αν οι προβλέψεις για το ζώδιό σου δεν περιορίζονται στον τρόπο διατροφής και θέλεις πιο αναλυτική ανάγνωση του αστρολογικού χάρτη κάνε κλικ εδώ
ΚΡΙΟΣ

Τρως συνήθως υπερβολικές ποσότητες και γρήγορα, όταν είσαι θυμωμένη και ανυπόμονη. Με αυτό τον τρόπο, όμως, το σήμα του κορεσμού δεν έχει χρόνο να φτάσει στον εγκέφαλο.

Smart Tips
- Πιες ένα φλιτζάνι χαμομήλι 30 λεπτά πριν από το κάθε γεύμα.

- Ο θυμός διεγείρει το αίσθημα της πείνας και για το λόγο αυτό καλό είναι να γράψεις πώς αισθάνεσαι πριν φας: βγάλε το θυμό στο χαρτί, παρά τρώγοντας από νευρικότητα.

- Προσπάθησε να μασήσεις τουλάχιστον 30 φορές την κάθε μπουκιά. Έτσι, θα δώσεις την ευκαιρία στο μυαλό σου να πάρει το μήνυμα ότι έχει φάει αρκετά.
ΤΑΥΡΟΣ

Με κυβερνήτη πλανήτη την Αφροδίτη, έχεις την τάση να κακομαθαίνεις τον εαυτό σου και ο πιο εύκολος τρόπος να το κάνεις, είναι με το φαγητό. Σου αρέσει το τσιμπολόγημα και μάλλον το παρακάνεις, όταν βλέπεις συγχρόνως τηλεόραση.

Smart Tips
- Η ενέργεια σου μπορεί να έχει ανεβοκατεβάσματα και γι’ αυτό το ρίχνεις στο φαγητό. Όταν σε πιάνει αυτή η διάθεση, βάλε τη μουσική δυνατά και χόρεψε. Αυτό θα σε ανεβάσει ψυχολογικά και θα σε γλιτώσει από περιττά κιλά.

- Χάρισε στον εαυτό σου μια απόλαυση, που δεν έχει σχέση με το φαγητό. Αγόρασε για παράδειγμα ένα αρωματικό λάδι και κάνε μασάζ στα πόδια.

- Το να παρακολουθείς τηλεόραση παθητικά είναι ό, τι χειρότερο για το μυαλό. Χρειάζεσαι καινούργιες συγκινήσεις. Διάβασε ένα καλό βιβλίο, πήγαινε σινεμά.
ΔΙΔΥΜΟΙ

Καθοδηγείσαι από το μυαλό σου κυρίως και αυτό μπορεί αν σημαίνει πως παραλείπεις γεύματα και ίσως χρειάζεσαι βιταμίνες ή μια τάξη στις διατροφικές σου συνήθειες.

Smart Tips
Σχεδίασε ένα πλάνο για όλη την εβδομάδα - Μόνο έτσι θα τρως σταθερές ώρες και δεν θα το χαλάσεις για κανένα λόγο.

- Ένα λάθος σήμα πείνας μπορεί να σημαίνει ότι χρειάζεσαι αέρα, δηλαδή βόλτα στην παραλία και βαθειές ανάσες!

- Μην κολλάς με τους ξηρούς καρπούς... προτίμησε μιλάς με ένα φίλο στο τηλέφωνο. Προσπάθησε μια φορά την εβδομάδα να κάνεις μασάζ στα πέλματα των ποδιών.
ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η διάθεση και η υπερβολή των συναισθημάτων σου, όταν ειδικά σε προκαλούν, σε ρίχνουν στο φαγητό σαν σανίδα σωτηρίας. Έχεις μια ευκολία στο να εγκαταλείπεις τις υγιεινές διατροφικές σου συνήθειες. Μια καλή ιδέα είναι κάθε φορά που σε πιάνει αυτή η μανία για φαγητό να το ρίχνεις στα καρότα και το σέλινο.

Smart Tips
- Η λαχτάρα για φαγητό ξεκινά πιθανόν από το γεγονός ότι δεν πίνεις αρκετό νερό, παρά το γεγονός ότι ανήκεις σε ένα υδάτινο ζώδιο. Έχε πάντα μαζί σου ένα μπουκάλι νερό, όπου και αν βρίσκεσαι.

- Για να χαλαρώσεις και να φτιάξεις τη διάθεσή σου, μύρισε λεβάντα από λάδι αρωματοθεραπείας σε ένα χαρτομάντηλο.
ΛΕΩΝ

Χρειάζεσαι κολακείες και κανάκεμα από τους φίλους και κυρίως χρειάζεσαι αυτό το συναίσθημα της πληρότητας που μόνο η επιτυχία σου χαρίζει. Όταν δεν τα έχεις, είναι σίγουρο ότι θα καταφύγεις στο φαγητό, για να αισθανθείς όμορφα.

Smart Tips
- Αντί να κατσουφιάζεις, άρχισε να χαμογελάς. Μπορεί να φαίνεται παράξενο, αλλά τελικά ακόμα και ένα χαμόγελο, που δεν μοιάζει αληθινό, στέλνει το μήνυμα στον εγκέφαλο ότι όλα είναι καλά και αισθάνεσαι αμέσως καλύτερα.

- Αγόρασε ένα λαχείο ή παίξε Λόττο, αντί να αγοράσεις σοκολάτες και πατατάκια.

- Χρησιμοποίησε το ναρκισσισμό σου και βάλε έναν καθρέφτη δίπλα απ' το ψυγείο, έτσι ώστε κάθε φορά που λαχταράς φαγητό να βλέπεις τον εαυτό σου.
ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η τελειομανία είναι το σήμα «κατατεθέν» του ζωδίου σου, ωστόσο όταν η ζωή δε είναι τόσο τέλεια όσο θέλεις, τελικά είναι πιο εύκολο να νιώσεις ευτυχία με την αίσθηση που χαρίζει το φαγητό.

Smart Tips
- Εξαφάνισε την ανησυχία και το άγχος που σε βασανίζει, προτείνοντας σε κάποιον να σου κάνει απαλό μασάζ στους ώμους. Αυτό θα διώξει την ένταση αμέσως. Η δυσπεψία στέλνει λάθος μήνυμα στο σώμα και κυρίως σήματα πείνας.

- Προτίμησε να πιεις ένα τσάι μέντας για να χαλαρώσει το σώμα σου

- Άσκησε το μυαλό σου, είτε διαβάζοντας κάποιο ενδιαφέρον βιβλίο είτε λύνοντας σπαζοκεφαλιές στα σταυρόλεξα.

- Χαλάρωσε γεμίζοντας την μπανιέρα με αιθέρια έλαια, ρίξε δυο σταγόνες τριαντάφυλλο και δυο σταγόνες βασιλικό.
ΖΥΓΟΣ

Μια ερωτική απογοήτευση, μια σοβαρή απόφαση που έχεις να πάρεις ή το να ζεις χωρίς την πολυτέλεια που χρειάζεσαι είναι πολύ πιθανό να σε ρίχνουν στο φαγητό.

Smart Tips
- Κράτησε ένα κομμάτι κρύσταλλο quartz στο χέρι. Η ενέργειά του θα σε βοηθήσει να πάρεις αποφάσεις ξεκάθαρες, καθώς σου καθαρίζει από νοητικά σκουπίδια.

- Για να αποφύγεις τη λαχτάρα για το φαγητό, μπορείς να ξεκινήσεις κάποια εναλλακτική θεραπεία, όπως για παράδειγμα ρεφλεξολογία, που θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να αδυνατίσεις.

- Πολέμησε τη μανία σου για το φαγητό οραματιζόμενη τον εαυτό σου σε ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο, όπου λάμπεις από υγεία και δείχνεις πανέμορφη.
ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Όταν αρχίζεις και αναλύεις τι πάει στραβά στη ζωή σου, συνήθως μπλοκάρεις την ενέργεια σου, με αποτέλεσμα να μην αισθάνεσαι καλά και να αγχώνεσαι. Όλη αυτή η κατάσταση σε κάνει να βρίσκεις παρηγοριά στο φαγητό.

Smart Tips
- Πιες τσάι από τζίνσεγκ, για να κατευνάσεις τη σεξουαλική ορμή σου.

- Ηρέμησε το μυαλό σου, ξεκινώντας ασκήσεις στρέτσινγκ ή γιόγκα.

- Κολύμπησε όσο το δυνατόν περισσότερο, γιατί μ' αυτό τον τρόπο θα χαλαρώσεις και δεν θα έχεις την επιθετικότητα που σε διακρίνει.

- Αρωμάτισε το δωμάτιο με αποσμητικό χώρου σε άρωμα βανίλιας... θα σε χαλαρώσει αμέσως.
ΤΟΞΟΤΗΣ

Χρειάζεσαι ελευθερία και παρέες από γενναιόδωρους ανθρώπους γύρω σου. Ακόμα έχεις ανάγκη από δράση και περιπέτεια, διαφορετικά θα δραπετεύεις μέσα από τις διατροφικές σου ατασθαλίες.

Smart Tips
- Αρχίστε να μαζεύεiw χρήματα, για να πας ένα ταξίδι εξωτικό, αντί να αγοράζεις σνακ και πίτσες.

- Άκουσε μουσική στο σπίτι σου, η οποία σε χαλαρώνει, κατεβάζει τους κτύπους της καρδιάς και ηρεμεί το μυαλό.

- Μη χρησιμοποιείς το φαγητό για να ηρεμήσεις, προτίμησε να περπατήσεις για 15 λεπτά (η λαχτάρα για το φαγητό κρατά περίπου 15 λεπτά).

- Κάνε ένα ντους με χλιαρό νερό και πρόσθεσε στο σφουγγάρι σου σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεβάντας.
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Εργάζεσαι πολύ σκληρά και συνήθως οι στόχοι σου είναι πολύ υψηλοί. Συχνά δεν βρίσκεις χρόνο να διασκεδάσεις και αυτό τελικά σε κουράζει τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά και στο τέλος όλο αυτό το άγχος βρίσκει διέξοδο στο φαγητό.

Smart Tips
- Πριν ακόμα σκεφτείς να φας εκείνο το γλυκό που έχεις στο ψυγείο, καλύτερα να αρωματίσεις το δωμάτιο με ένα σπρέι που να μυρίζει λεμόνι. Αυτό θα σε χαλαρώσει και δεν θα έχεις άγχος, αλλά αντίθετα θα αισθανθείς πολύ ευτυχισμένη.

- Κάθησε κάπου από όπου μπορείς να δείτε κάποιο πάρκο ή πρασινάδα. Αυτό το χρώμα σε ενεργοποιεί και σβήνει από το μυαλό σου οποιαδήποτε σκέψη φαγητού.

- Διάθεσε 15 λεπτά για να πλύνεις τα δόντια σου. Κάνε τα να λάμψουν, όπως δεν έχουν λάμψει ποτέ τόσα χρόνια.
ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Συνήθως είσαι πάρα πολύ απασχολημένη με τις δουλειές που ξεχνάς να φας τη σωστή ώρα και μετά, όταν φτάνεις σπίτι, τρως διπλάσια ποσότητα. Όταν είσαι μόνη αισθάνεσαι αμηχανία, που πολύ εύκολα μπορεί να σε οδηγήσει στην πόρτα του ψυγείου.

Smart Tips
- Προσπάθησε να τρως κανονικά γεύματα και σε κανονικές ώρες, ώστε να δημιουργήσεις μια ισορροπία στον εαυτό σου.

- Φόρεσε ρούχα σε χρώμα απαλού μπλε, ύψωσε τα μπράτσα σου στον ουρανό και ανάπνεεσε βαθιά, αφήνοντας κάθε σκέψη για το φαγητό να φεύγει με την κάθε αναπνοή που παίρνεις.

- Όταν το μυαλό σου είναι πολύ απασχολημένο, σταμάτησε για λίγο και κοίταξε έξω απ' το παράθυρο για να παρατηρήσεις ένα φυσικό φαινόμενο, το ηλιοβασίλεμα ή ένα δέντρο.
ΙΧΘΕΙΣ

Τα συναισθήματα είναι τόσο έντονα, ώστε, όποτε συμβεί κάτι που σε πληγώσει ή σε νευριάζει, το πρώτο που κάνεις είναι να φας κάτι για να αισθανθείς καλύτερα. Το πιο πιθανό είναι να λαμβάνεις πολλά λάθος σήματα πείνας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Smart Tips
- Κάθε βράδυ πιες ένα γάλα από σόγια, το οποίο είναι ιδανικό για τις ορμόνες και για να έχεις σωματική ισορροπία.

- Όταν σε πιάνει αυτή η τάση του φαγητού, κυρίως από κακή ψυχολογία, πάρε ένα στυλό και σχεδίασε τη σιλουέτα που θέλεις να έχεις. Οραματήσου το νέο σου σώμα.

- Διατήρησε τον έλεγχο της τροφής, μετρώντας αντίστροφα απ' το 100 έως το 1 και θα αισθανθείς ότι η λαχτάρα που έχεις για το φαγητό φεύγει μαγικά.

Από τον αστρολόγο Γιώργο Ματσάγγο,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ