Social Icons

.

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Υποχρεωτική μετάταξη ασφαλισμένων ΟΓΑ σε ανώτερη κατηγορία

Από τον ΟΓΑ ανακοινώθηκε ότι οι ασφαλισμένοι κατατάσσονται υποχρεωτικά στην στην 1η ασφαλιστική κατηγορία, τα 5 πρώτα χρόνια της ασφάλισής τους. Μετά από τα 5 χρόνια μετατάσσονται υποχρεωτικά στη 2η ασφαλιστική κατηγορία και στη συνέχεια μετατάσσονται στις επόμενες (3η, 4η και 5η) κάθε 3 χρόνια ασφάλισης.

Οι ασφαλισμένοι μπορούν με αίτησή τους να επιλέξουν ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία από αυτή στην οποία υπάγονται υποχρεωτικά.

Οι ήδη ασφαλισμένοι μετατάσονται υποχρεωτικά από την 1-1-2012 στην αμέσως επόμενη ασφαλιστική κατηγορία εφόσον συμπληρώνουν τον απαιτούμενο συνολικό χρόνο ασφάλισης και έχουν διανύσει στην τελευταία (τρέχουσα) κατηγορία την απαιτούμενη 5ετία ή 3ετία.

Στις νέες ειδοποιήσεις του Α' εξαμήνου 2012 που θα αποσταλεί στους ασφαλισμένου έχει γίνει η υποχρεωτική μετάταξη στην αμέσως επόμενη κατηγορία και οι ασφαλισμένοι μαζί με τις ειδοποιήσεις θα λάβουν και έγγραφο ενημέρωσης.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΉΣ ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ
Από την 1η στη 2η κατηγορία μετά από 5 έτη ασφάλισης
Από τη 2η στην 3η, μετά από 3 έτη ασφάλισης στη 2η κατηγορία και 8 συνολικά έτη ασφάλισης
Από την 3η στην 4η, μετά από 3 έτη ασφάλισης στην 3η κατηγορία και 11 συνολικά έτη ασφάλισης
Από την 4η στην 5η, μετά από 3 έτη ασφάλισης στην 4η κατηγορία και 14 συνολικά έτη ασφάλισης

Όσον αφορά στον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών, η μετάταξη ισχύει για τις ασφαλιστικές εισφορές από 1-1-2012 και μετά.
Οι τυχόν ληξιπρόθεσμες μέχρι 31/12/2011 εισφορές εξακολουθούν να υπολογίζονται στην ασφαλιστική κατηγορία που είχε υπαχθεί ο ασφαλισμένος μέχρι 31/12/2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ