Social Icons

.

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Βρέθηκε μήνυμα ταχυδρομικού περιστεριού από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο


Ο 74χρονος συνταξιούχος Ντέιβιντ Μάρτιν βρήκε τον σκελετό περιστεριού που είχε σφηνώσει στην καμινάδα του σπιτιού του στο Σάρεϊ της νοτίου Αγγλίας.

Στην πορεία ανακάλυψε πως επρόκειτο για ταχυδρομικό περιστέρι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Πως κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα; Στο πόδι του περιστεριού υπήρχε ακόμη η ειδική κόκκινη κάψουλα με το μυστικό μήνυμα που είχε να παραδώσει.

Πιθανολογείται ότι το περιστέρι που μετέφερε το άκρως απόρρητο μήνυμα στο Ηνωμένο Βασίλειο και συγκεκριμένα στο Γενικό Αρχηγείο Μοντγκόμερι από την Γερμανία των Ναζί, σταμάτησε στην καμινάδα αλλά έπεσε στο κενό λόγω των καπνών.

Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι η αποκρυπτογράφηση του μηνύματος θα τους δώσει μοναδικά στοιχεία από τον πόλεμο.

Όπως αναφέρει η Huffingtonpost, o 74χρονος David Martin, βρήκε το σπουδαίο εύρημα κατά τη διάρκεια ανακαίνισης του τζακιού του, στο σπίτι του στην περιοχή Surrey, κοντά στην οποία ο στρατηγός Bernard Montgomery, σχεδίαζε την απόβαση στη Νορμανδία, σε ξενοδοχείο της περιοχής Reigate.

“Θα μπορούσε να είναι ένα μυστικό μήνυμα για αυτόν. Ελπίζω να είναι κάτι ενδιαφέρον και θα είναι εκπληκτικό αν ανακαλύψουμε μία άγνωστη λεπτομέρεια από μία τόσο σημαντική πτυχή της βρετανικής ιστορίας” δήλωσε ο Martin.

Σημειώνεται ότι τα ταχυδρομικά περιστέρια χρησιμοποιούνταν από την αρχαιότητα, ώστε να μεταφέρουν μηνύματα, ενώ η κάψουλα που βρήκε ο συνταξιούχος είναι αντίστοιχη με εκείνη που χρησιμοποιούσαν τα βρετανικά στρατεύματα κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ