Social Icons

.

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

8 Χαρακτηριστικά για ευτυχισμένα ζευγάρια


Ορισμένα ζευγάρια φαίνεται ότι είναι πραγματικά ευτυχισμένα, ενώ άλλα ζευγάρια δεν φαίνεται να τα πηγαίνουν και τόσο καλά μεταξύ τους. Γιατί άραγε να συμβαίνει αυτό; Οι λόγοι είναι πολύ και διάφοροι  (χαρακτήρας, κοινωνικό περιβάλλον, κοντινοί συγγενείς, οικονομικοί λόγοι, κ.τ.λ.). Ένα όμως είναι το σίγουρο. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά τα οποία δεν συναντώνται στα υπόλοιπα ζευγάρια. Το ηλεκτρονικό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα παρουσιάζει ορισμένα από αυτά.

Κώδικας επικοινωνίας
Τα ευτυχισμένα ζευγάρια αναπτύσσουν ένα συγκεκριμένο κώδικα επικοινωνίας μεταξύ τους που οι άλλοι δύσκολα καταλαβαίνουν. Πολλές φορές υπάρχουν ζευγάρια που με μόνο ένα κοίταγμα στα μάτια ο ένας καταλαβαίνει τι θέλει να πει ο άλλος. Αυτό είναι ένα δείγμα "υψηλής" αλληλοκατανόησης. ο ένας ξέρει τόσο καλά τον άλλον που η επικοινωνία μοιάζει παιχνιδάκι.

Στα δύσκολα δεν καλούν ενισχύσεις
Ακόμα και τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια κάποιες φορές καυγαδίζουν. Πολλές φορές μάλιστα η λογομαχία μπορεί να είναι αρκετά έντονη. Η διαφορά όμως ενός "ευτυχισμένου" ζευγαριού είναι ότι αυτοί δεν κοιτάζουν να καλέσουν ενισχύσεις όπως μαμάδες, μπαμπάδες, κ.τ.λ. για να πάρουν το μέρος τους. Όταν συμβαίνει αυτό είναι σαν να χωρίζεται η οικογένεια σε δύο στρατόπεδα και ο ο σώσον εαυτόν σωθήτω. Εσείς αργότερα θα τα βρείτε με τον καλό σας. θα συμβεί όμως το ίδιο και με τους υπόλοιπους;

Μοιράζονται τις αγγαρείες
Τα ευτυχισμένα ζευγάρια μοιράζονται πάντα τις αγγαρείες όπως οι δουλειές του σπιτιού, οι δουλειές στον κήπο, κ.τ.λ. Όταν το ζευγάρι μοιράζεται τις δουλειές ο κάθε ένας γνωρίζει τις υποχρεώσεις του και φροντίζει να τις τηρεί για το καλού του άλλου. Αυτό σημαίνει συνεργασία. Η συνεργασία με τη σειρά της φέρνει το ζευγάρι ακόμα πιο κοντά. Όταν όμως το βάρος στις αγγαρείες φορτώνεται μόνο στον έναν, τότε αυτό είναι ένα σημάδι αδιαφορίας.

Αγωνίζονται ενάντια στη συνήθεια της καθημερινότητας
Η καθημερινότητα πολλές φορές φθείρει μια σχέση. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια μάχονται εναντίον στην μονοτονία της καθημερινότητας προσπαθώντας να κάνουν διάφορα πράγματα μαζί. Έτσι μπορεί να πηγαίνουν μια εκδρομή μαζί, ή ο ένας να προσφέρει στον άλλο ένα αναπάντεχο δώρο, ή ο ένας να κάνει κάποια ευχάριστη έκπληξη στον άλλο, κ.τ.λ.

Μοιράζονται τα συναισθήματα
Τα ευτυχισμένα ζευγάρια μοιράζονται τα συναισθήματά τους. Είτε θετικά, είτε αρνητικά. Έτσι δεν αφήνουν μέσα τους ανοιχτές πληγές. Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος είναι να συσσωρεύει μέσα του αρνητικά συναισθήματα και καταστάσεις και να μην τα εκφράζει προς τα έξω. Όταν συμβαίνει αυτό, τότε η "έκρηξη" κάποια στιγμή είναι αναπόφευκτη.

Έχουν το δικό τους χρόνο
Τα ευτυχισμένα ζευγάρια έχουν το δικό τους χρόνο κάθε μέρα ή σχεδόν κάθε μέρα. Μπορεί οι υποχρεώσεις να είναι πολλές, οι δουλειές να είναι ατελείωτες και ο χρόνος σας περιορισμένος. Τι πιο σημαντικό όμως από το να αφιερώσετε λίγο χρόνο κάθε μέρα στον καλό σας; Το ίδιο φυσικά πρέπει να κάνει και αυτός.

Δεν κρατάνε μούτρα
Τα ευτυχισμένα ζευγάρια δεν κρατάνε μούτρα. Μπορεί να γίνει ένας καυγάς ή μπορεί να ειπωθεί μια κουβέντα. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια δεν πρέπει να κρατάνε μούτρα.

Αλληλοκατανόηση αναγκών
Τα ευτυχισμένα ζευγάρια προσπαθούν να κατανοούν ο ένας τον άλλον. Αυτό σημαίνει ότι προσπαθούν να κατανοούν τα συναισθήματα του άλλου, τις ανάγκες του, κ.τ.λ. Ακόμα και αν δεν τα καταφέρνουν, το σημαντικό είναι η προσπάθεια. Η προσπάθεια κατανόησης των συναισθημάτων και των αναγκών του άλλου από μόνη της είναι μια πράξη ενδιαφέροντος άσχετα με το πόσο επιτυχημένη είναι σαν αποτέλεσμα. Όταν όμως κάποιος δεν προσπαθεί αυτό δείχνει αδιαφορία.

http://lougantina.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ