Social Icons

.

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

1ο Διεθνές Συνέδριο για την Ελληνική Στέβια

Βόλος, 5 Μαρτίου 2013

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, πραγματοποιήθηκε με εκπληκτική επιτυχία στο ξενοδοχείο Valis Resort στην Αγριά Βόλου, το «1ο Διεθνές Συνέδριο για την  Ελληνική Στέβια"

Στην εκδήλωση παρακολούθησε ένα μικτό ακροατήριο από καλλιεργητές αγρότες, φοιτητές, καθηγητές,  εμπόρους, γιατρούς και επαγγελματίες, αλλά και από απλούς καταναλωτές που είχαν έτσι την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Στέβια και να πληροφορηθούν για τις ιδιότητές της, τις μεθόδους καλλιέργειας και  μεταποίησης και την εμπορία του τελικού προϊόντος.
Περισσότερα από 500 άτομα γέμισαν την αίθουσα και άκουσαν με μεγάλο ενδιαφέρον τους ομιλητές κατά τη διάρκεια της διήμερης διάσκεψης.

Η μεγάλη επιτυχία αυτής της συνάντησης οφείλεται, όχι μόνο στην αποτελεσματική οργάνωση από την Ελληνική Ένωση Στέβιας την εταιρεία SweetFitness και το Επιμελητήριο Μαγνησίας, αλλά επίσης, και πάνω απ 'όλα, στις πολύ σημαντικές παρουσιάσεις γνωστών Ελλήνων και Ξένων καθηγητών, επαγγελματιών και  γιατρών που συγκεντρώθηκαν από όλη την Ελλάδα, την Ευρώπη, την Ινδία και τη Νότια Αμερική για να μοιραστούν την εμπειρία τους.
Μεταξύ αυτών, αξίζει να αναφερθούν:
Η κα Maria Teresa Scardigli Διευθύνουσα Σύμβουλος, Διεθνής Ένωση Στέβιας, Βέλγιο, η κα Ozlem Yesil Celiktas Καθηγήτρια, Τμήμα Βιομηχανολογίας, Πανεπιστήμιο Ege, Τουρκία, η κα Mariella Alfonsi Badouvas, Εργοστάσιο NL Stevia, Παραγουάη, ο κ. Sourabh Agarwal, Πρόεδρος της  “Ινδικής Ένωσης Στεβια”, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος  της Stevia Biotech Pvt. Ltd, η, ο κ. Dimitar Dimtrov, Πρύτανης, Πανεπιστήμιο Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Βουλγαρία, ο κ. Ιωάννης Κυριαζής, Παθολόγος – Διαβητολόγος, Δ/ντής Ε.Σ.Υ., Μέλος Δ.Σ., Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, ο κ. Θεόδωρος Εμπεσλίδης MD, Σύμβουλος Οφθαλμίατρος, Leicester Royal Infirmary, Ηνωμένο Βασίλειο, ο κ. Παντολέων Σκάγιαννης, Καθηγητής, Τμ. Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης, Κοσμήτορας Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η κα Κωνσταντίνα Τζιά, Καθηγήτρια, Τμήμα Χημικών Μηχανικών, Εργαστήριο Χημείας & Τεχνολογίας Τροφίμων, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και πολλοί άλλοι που αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα.

Το έντονο ενδιαφέρον για την Στέβια αποδεικνύεται από τη μαζική παρουσία επισήμων και  πολιτικών προσωπικοτήτων, όπως ο κ. Δημήτρης Μελάς, Γενικός Γραμματέας, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων , ο κ. Thomaj Tokli, Υφυπουργός, Υπουργείο Γεωργίας, της Δημοκρατίας της Αλβανίας, ο κ.  Θεόδωρος Σκυλακάκης, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Dragan Zupanjevac, Πρέσβης της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Ελλάδα, ο κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και ο κ. Παναγιώτης Σκοτινιώτης, Δήμαρχος Βόλου, οι οποίοι παρενέβησαν με ομιλία στο Συνέδριο.


Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι αυτό είναι το πρώτο Διεθνές Συνέδριο που οργανώθηκε ποτέ στην χώρα μας υπό την αιγίδα τεσσάρων Υπουργείων  (Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Υπουργείο Τουρισμού, Υπουργείο Υγείας) και δυο Πανεπιστημίων (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο της Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Βουλγαρίας) που υποστηρίξανε και πίστεψαν σε αυτή την πρωτοβουλία, αποδεικνύοντας ότι η  Ελλάδα δηλώνει δυναμικά την παρουσία της σε μια συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά που τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει τεράστια επέκταση σε όλο τον κόσμο.

photos by Ilias Kapetanakis




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ