Social Icons

.

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Σύσκεψη για διοργάνωση ενημερωτικής περιοδείας για την Αναπηρία στη Φθιώτιδα


Πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Δομοκού σήμερα Δευτέρα 1 Απριλίου και ώρα 6 το απόγευμα σύσκεψη, προκειμένου να οργανωθεί ενημερωτική περιοδεία σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Φθιώτιδας,
για την αναπηρία σε όλη την Φθιώτιδα με πρώτη στάση το Δήμο Δομοκού υπό την αιγίδα του Δήμου.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Φθιώτιδας   ιδρύθηκε το 1990 και είναι αναγνωρισμένος και πιστοποιημένος φορέας από το Υπουργείο Υγείας για τη παροχή υπηρεσιών σε Άτομα με Αναπηρία. Αριθμεί 170 μέλη και διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο. Είναι μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ) και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).
       
        Αρχικός σκοπός του Συλλόγου ήταν η οργάνωση των Γονέων & Κηδεμόνων των Ατόμων με Αναπηρία για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών τους, την διεκδίκηση καλύτερων όρων εκπαίδευσης και την ένταξή τους ισότιμα και χωρίς αποκλεισμούς στη κοινωνία. Το 1997 διαπιστώνοντας το κενό που υπήρχε σε δομές που θα έδιναν διέξοδο στα παιδιά  μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής του ιδρύθηκε και λειτουργεί μέχρι σήμερα το «Μικτό Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για Α. με Α.».

       Στεγάζεται  σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 1000 τ.μ.. Η κατασκευή τους οφείλεται στην παραχώρηση του οικοπέδου από το Δήμο Λαμίας,  στην οικονομική ενίσχυση των Φθιωτών από τον Τηλεμαραθώνιο του 1997 και στην χορηγία του κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Εντός της εβδομάδας θα μοιραστούν φυλλάδια για ενημέρωση του πληθυσμού της επαρχίας Δομοκού για τις επισκέψεις που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος με κινητή μονάδα στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ