Social Icons

.

Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο το τελικό σχέδιο για τα Λύκεια - τι αλλάζει


Στο τέλος Αυγούστου αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας το οποίο παρουσιάστηκε χθες και θα φέρει ριζικές ανατροπές στο νέο Λύκειο.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο εισάγεται το πρότυπο πανελλαδικών για όλες τις τάξεις του λυκείου, μειώνονται τα επιστημονικά πεδία και τα εξεταζόμενα μαθήματα΄δημιουργείται τράπεζα θεμάτων από την οποία θα αντλούν οι καθηγητές το 50% των θεμάτων για τις ενδοσχολικές εξετάσεις ενώ ιδρύεται ο Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων

Οι αλλαγές θα εφαρμοστούν από Σεπτέμβριο δηλαδή οι πρώτοι που θα τις γνωρίσουν είναι οι μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α' Λυκείου

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», για την εισαγωγή των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το υπουργείο ορίζει νέο σύστημα βαθμολόγησης ενώ τα εξεταζόμενα μαθήματα μειώνονται σε τέσσερα. Τέσσερα θα είναι επίσης και τα επιστημονικά πεδία.

Για την εισαγωγή των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ορίζεται ο «βαθμός προαγωγής και απόλυσης». Σύμφωνα με αυτόν, προσμετράται εκτός από το βαθμό που παίρνει ο υποψήφιος κατά τις εξετάσεις και ο βαθμός προαγωγής των 3 τάξεων του λυκείου με βάση συντελεστές.

http://mag24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ