Social Icons

.

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Τι λέει ο καφές που πίνεις για το χαρακτήρα σου;;;;


Σύμφωνα με μελέτη, ο καφές που πίνουμε μπορεί να αποκαλύπτει στοιχεία για την προσωπικότητά μας. Τα άτομα που επιλέγουν ένα συγκεκριμένο τύπο καφέ έχουν κοινά στοιχεία στο χαρακτήρα τους. Εάν σας αρέσει το λάτε ή βάζετε γάλα στον καφέ σας, πιθανότατα είστε δοτικό άτομο και κάνετε τα αδύνατα δυνατά για να βοηθήσετε τους άλλους. Εάν προτιμάτε τον ντεκαφεϊνέ, τότε μάλλον έχετε εμμονές και επιζητάτε τον έλεγχο.

Ο ψυχολόγος Ramani Durvasula πραγματοποίησε μελέτη σε 1.000 λάτρεις του καφέ και αξιολόγησε ένα σύνολο στοιχείων του χαρακτήρα και ψυχολογικών γνωρισμάτων, όπως η εσωστρέφεια και η εξωστρέφεια, η υπομονή, η εμμονή με την τελειότητα, η ευαισθησία, η φιλικότητα και η επιφυλακτικότητα.

Τα άτομα που επιλέγουν τον καφέ τους σκέτο φαίνεται πως προτιμούν την απλότητα. Έχουν υπομονή και δεν περιπλέκουν καταστάσεις, ενώ προσαρμόζονται δύσκολα και δεν αλλάζουν γνώμη. Επίσης, τα άτομα αυτά είναι ήσυχα και παρουσιάζουν συχνές διακυμάνσεις στη διάθεσή τους.

Όσοι αγαπούν το λάτε επιζητούν τις ανέσεις και σπαταλούν αμέριμνα το χρόνο τους, ενώ πολλές φορές αναλαμβάνουν να φέρουν σε πέρας πολλές υποχρεώσεις ταυτόχρονα. Τα άτομα που επιλέγουν τα γλυκά, παγωμένα ροφήματα όπως το φραπουτσίνο, ακολουθούν πιστά τη μόδα και αγαπούν να δοκιμάζουν συνεχώς καινούρια πράγματα. Είναι σε γενικές γραμμές πιο κοινωνικοί και λίγο απερίσκεπτοι.

Ο καφές με πολύ αφρόγαλα -όπως ο καπουτσίνο- ή χωρίς καφεΐνη φανερώνει την επιθυμία για έλεγχο και τελειότητα. Τα άτομα που επιλέγουν αυτούς τους τύπους καφέ είναι εξαιρετικά αγχώδη και προσέχουν πολύ την υγεία τους. Τέλος, οι λάτρεις του στιγμιαίου καφέ φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα χαλαροί.

Δυσκολεύονται να κάνουν σωστό προγραμματισμό και αναβάλλουν συστηματικά να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ