Social Icons

.

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Οι μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές. Είμαστε καταδικασμένοι;

Υπήρξαν πολλοί σεισμοί  στην ιστορία. Ο χειρότερος ήταν στο Shensi, στην Κίνα, όπου 830.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ένας άλλος που είναι  πιο πρόσφατος και είναι φρέσκος ​​στο μυαλό μας είναι ο σεισμός της Αϊτής το 2010 που σκότωσε 250.000 ανθρώπους. Οι φυσικές καταστροφές  μας θυμίζουν πόσο ευάλωτοι είμαστε.
Μια από τις  πιο συγκλονιστικές καταστροφές πραγματοποιήθηκε στο Τσερνομπίλ στις 26 του Απριλίου του 1986, όταν ο 4ος αντιδραστήρας του πυρηνικού σταθμού του Τσερνομπίλ ανατινάχθηκε. Το περιστατικό οδήγησε στην εκκένωση της πόλης και σε 31 θανάτους, Αλλά και οι σχεδόν 4.000 θάνατοι των ανθρώπων που είχαν εκτεθεί στα υψηλότερα επίπεδα ακτινοβολίας, μπορούν να αποδοθούν στις επιπτώσεις από αυτήν την εκδήλωση
Αυτή ήταν η χειρότερη πυρηνική καταστροφή όλων των εποχών με τα αποτελέσματά της να εξακολουθούν να ανακαλύπτονται μέσα από την επιδείνωση της υγείας των επιζώντων και μεταλλάξεις στους απογόνους τους.
Το Derweze είναι ένα χωριό στο Τουρκμενιστάν, που είναι πλούσιο σε φυσικό αέριο. Το 1971,  σοβιετικοί γεωλόγοι ανακάλυψαν μια κρύπτη με αποθέματα πετρελαίου, αλλά όταν μια εξέδρα πετρελαίου κατέρρευσε δημιούργησε έναν κρατήρα  με διάμετρο 230 πόδια Για την αποφυγή δηλητηριώδους αερίου ρύπανσης, η καλύτερη λύση ήταν να το κάψουν, όπως συμβαίνει με κάθε παρόμοια κατάσταση. Υπολόγισαν η φωτιά θα κάψει όλα τα καύσιμα  και ήταν  θέμα ημερών, αλλά η φωτιά  καίει ακόμα και σήμερα, και επηρεάζει  την ανάπτυξη του φυσικού αερίου στην περιοχή για τα  τελευταία 42 χρόνια!
Η λίμνη Αράλη ήταν μια λίμνη κοντά στο Καζακστάν. Στο παρελθόν ήταν μια από τις μεγαλύτερες λίμνες στον κόσμο, αλλά λόγω των λαθών που έγιναν στα  Σοβιετικά  αρδευτικά έργα, τα ποτάμια που την τροφοδοτούσαν κόπηκαν. Έχει ονομαστεί "μία από τις χειρότερες περιβαλλοντικές καταστροφές του πλανήτη». Καταβάλλονται προσπάθειες για να αποκατασταθεί, αλλά φαίνεται να είναι πάρα πολύ  αργά.
Το 1952, το Λονδίνο είχε καλυφθεί από ένα μαύρο σύννεφο αιθαλομίχλης. Αυτό προκλήθηκε από το κρύο, απάνεμες συνθήκες και την υπερβολική χρήση του άνθρακα. Το χειρότερο ήταν ότι  αυτό διήρκεσε πέντε μέρες και από τότε έχουν  αποδοθεί περισσότεροι από 12.000 πρόωροι θάνατοι!
Στις 24 Μαρτίου 1989, ένα πετρελαιοφόρο, που ονομάζονταν Exxon Valdez προσέκρουσε σε ύφαλο στο Prince William Sound, μία είσοδο στα ανοικτά του κόλπου της Αλάσκα. Απελευθερώθηκαν περίπου 750.000 βαρέλια αργού πετρελαίου και χύθηκαν  στον ωκεανό. Σκότωσε αμέσως πάνω από μισό εκατομμύριο ζώα της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων περίπου 250 φαλακρούς αετούς και 22 φάλαινες. Ακόμα και μετά από τόσα χρόνια, θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές που προκλήθηκαν από ανθρώπινο λάθος στην ιστορία.
Μία από τις συνεχιζόμενες καταστροφές είναι η συσσώρευση των θαλάσσιων απορριμμάτων που υπάρχουν στον κεντρικό Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό. Συγκροτήθηκε από εκατομμύρια κιλά σκουπιδιών. Τα περισσότερα από τα απόβλητα είναι από τα πλαστικά προϊόντα και τη χρόνια ακατάλληλη διάθεση αποβλήτων.  Το πρόβλημα εξακολουθεί να αυξάνεται. Μερικές φορές αναφέρεται ως το "Pacific Trash Vortex" επειδή οι τρέχουσες συνθήκες προκαλούν μεγαλύτερη καταστροφή που προέρχεται από τα σκουπίδια που ρίχνονται στη θάλασσα
Τον Αύγουστο του 2005, ο κόσμος παρακολουθούσε με φρίκη μια  θύελλα που ονομάζεται Κατρίνα και φύσηξε μέσα από την ακτή του Περσικού Κόλπου. Ήταν μια από τις πέντε θανατηφόρες καταστροφές στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, σκοτώνοντας κατ 'εκτίμηση 1.833 ανθρώπους προκαλώντας 81.000 εκατομμύρια δολάρια σε υλικές ζημιές. Εκτοπίζοντας  15 εκατομμύρια ανθρώπους! Σήμερα, οι προσπάθειες αρωγής συνεχίζονται, για να βοηθήσουν την περιοχή και τους ανθρώπους που εξακολουθούν να επηρεάζονται από αυτή την τραγωδία.
Στις 26 Δεκεμβρίου 2004, υποθαλάσσιος σεισμός έπληξε την δυτική ακτή της Σουμάτρα, στην Ινδονησία. Η Ινδονησία χτυπήθηκε περισσότερο, με ολόκληρες κοινότητες να έχουν καταστραφεί εντελώς,  Είναι το πιο θανατηφόρο τσουνάμι στην ιστορία, αφού συνολικά χάθηκαν περίπου 280.000 ζωές και πολλοί  άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.
Το Mauna Loa είναι το μεγαλύτερο ηφαίστειο στη Γη και βρίσκεται στο μεγάλο νησί της Χαβάης. Είναι 60 μίλια μακρύ και έχει 30 μίλια πλάτος και το όνομά του στα Χαβανέζικα σημαίνει Μακρύ Βουνό Καταλαμβάνει περίπου το μισό του νησιού και όταν εκρήγνυται, προκαλεί δημόσια κρίση στην Χαβάη, αφού θα μπορούσε να εξαλείψει τα γύρω νησιά, αν η διαδρομή της λάβας συνεχιστεί χωρίς ανακατεύθυνση. Έχει εκραγεί 33 φορές μεταξύ των ετών 1843 και 1984. Τα 29 χρόνια που είναι στην αδράνεια είναι η μεγαλύτερη περίοδος χωρίς έκρηξη, με τους εμπειρογνώμονες να πιστεύουν ότι όταν τελικά εκραγεί ξανά θα είναι η χειρότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ