Social Icons

.

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

3 βήματα για να «διηγηθείτε» τις χριστουγεννιάτικες ιστορίες


 Μια ιστορία θα πρέπει να ακούγεται στο σωστό πλαίσιο. Με την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Το Σαββατοκύριακο λοιπόν είναι μια καλή ευκαιρία να θυμηθείτε μερικές απ΄τις πιο αγαπημένες, χριστουγεννιάτικες ιστορίες μαζί με τα παιδιά σας. Ιστορίες που θα σας βάλουν στον πνεύμα των Χριστουγέννων. Πιθανότατα μετά το άκουσμα των ιστοριών να ξεκινήσετε και το στόλισμα του δέντρου!

Πρώτο βήμα: Δημιουργήστε μια ζεστή ατμόσφαιρα.

Θα χρειαστείτε:

    Κεριά
    Κουβέρτες
    Μεγάλα μαξιλάρια
  Χριστουγεννιάτικες μελωδίες (σε χαμηλή ένταση όμως για να μην αποσπά την προσοχή των μικρών σας)

Δεύτερο βήμα: Οι ιστορίες ανοίγουν την όρεξη!

    Crispy cookies μαζί με τα παιδιά (μπορείτε να τα φτιάξετε νωρίτερα με τα παιδιά σας)
    Ζεστές σοκολάτες. Δείτε εδώ μία ωραία συνταγή.
    Νόστιμα σνακ. Τα pop corn είναι μια καλή ιδέα.

Τρίτο βήμα: Η επιλογή των ιστοριών

Για το τελευταίο βήμα σας έχουμε τέσσερις προτάσεις. Μπορείτε αν δεν θέλετε να διαβάσετε τις ιστορίες, να τις δείτε σε ταινίες. Θα σας προτείναμε όμως την ανάγνωση μιας και προάγει την επικοινωνία και ενισχύει τη φαντασία των μικρών σας. Οι εικόνες του βιβλίου, ο ήχος της φωνής σας και η σχέση που δημιουργείτε μεταξύ σας την στιγμή εκείνη είναι ερεθίσματα μεγάλη αξία για τα παιδιά σας.

Οι προτάσεις μας λοιπόν είναι:
 Η ιστορία του τσιγκούνη κ. Εμπενίζερ Σκρουτζ. A Christmas Carol είναι ο επίσημος τίτλος και πρόκειται για την αγαπημένη νουβέλα του ου Άγγλου συγγραφέα Καρόλου Ντίκενς που πρωτοδημοσιεύτηκε στις 19 Δεκεμβρίου 1843.



 Ο Καρυοθραύστης του Ε.Τ.Α Χόφμαν. Όταν η Μαρία παίρνει δώρο χριστουγεννιάτικο έναν Καρυοθραύστη, δεν φαντάζεται καθόλου τις συναρπαστικές περιπέτειες που την περιμένουν. Τη μάχη του Καρυοθραύστη με τον Βασιλιά των Ποντικών, την ιστορία της πριγκίπισσας Πιρπιλάτης με το σκληρό καρύδι. Η ιστορία του Χόφμαν, με την υπέροχη μουσική του Τσαϊκόφσκι είναι ένα από τα δημοφιλέστερα μπαλέτα το οποίο ανεβαίνει την περίοδο των Χριστουγέννων σε όλες τις μεγάλες σκηνές του κόσμου. Μπορείτε αν θέλετε να απολαύσετε την ιστορία στο Μέγαρο Μουσικής.


 Χριστουγεννιάτικα Διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Αντί περιεχομένων ένα αληθινό περιστατικό: Πήγε ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης στα γραφεία της εφημερίδας «’Aκρόπολις» για να παραδώσει ένα χριστουγεννιάτικο διήγημα. Ο Σταμάτης Σταματίου  δεν τον αναγνώρισε και μάλιστα σχημάτισε την εντύπωση ότι ήταν κάποιος άπορος που πήγε να πάρει τις δέκα δραχμές για τα Χριστούγεννα, όπως όλοι οι φτωχοί της εποχής.



Το Χριστουγεννιάτικο Έλατο του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Μια ιστορία την οποία υπογράφει ο πολυαγαπημένος παραμυθάς όλων των παιδιών του κόσμου, ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Βαθιά μέσα στο δάσος, σ” ένα ήσυχο μέρος που το ζέσταινε ο ήλιος και το δρόσιζε το αεράκι, μεγάλωνε ένα μικρό έλατο. Δεν ήταν όμως ευτυχισμένο. Ευχόταν να ζήσει κάποτε μια θαυμάσια περιπέτεια, τα Χριστούγεννα στην πόλη. Τι θα συμβεί όμως όταν το όνειρό του γίνει πραγματικότητα; Μια κλασική χριστουγεννιάτικη ιστορία για ένα μικρό έλατο που θέλει να γίνει μεγάλο, να φύγει από το δάσος και να βρεθεί σε ένα σαλόνι, στολισμένο για τα Χριστούγεννα.


Πηγή

2 σχόλια:

  1. πολυ ωραίες προτάσεις... ομορφη ανάρτηση!!σου εύχομαι καλά Χριστούγεννα!!! αυτό για σένα!! https://www.youtube.com/watch?v=zuEO5SssfK8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλά Χριστούγεννα Λαμπρινή μου
      Να περάσεις όμορφα με αυτούς που αγαπάς και σ αγαπάνε

      Διαγραφή

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ