Social Icons

.

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Πρώτη σκοπιά στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ


Με ένα... κλικ μπορούν πλέον οι νέοι να δηλώνουν Σώμα, ειδικότητα, ακόμα και σε ποια περιοχή των συνόρων επιθυμούν να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία στον Στρατό Ξηράς. Κι αυτό πριν καν παρουσιαστούν ως νεοσύλλεκτοι στα κέντρα εκπαίδευσης...
Τη δυνατότητα αυτή δίνει μέσω του Ιnternet ένα από τα νέα μέτρα που άρχισαν να εφαρμόζονται στο υπουργείο Άμυνας και στον Στρατό Ξηράς με διπλό σκοπό:

● Αφενός να συνδεθεί άμεσα η απονομή της ειδικότητας στους στρατευμένους με τις γραμματικές και τεχνικές τους γνώσεις, σύμφωνα με τη σχετική εξαγγελία του υπουργού Άμυνας κ. Ε. Βενιζέλου.

● Αφετέρου να προωθηθεί και στον δαιδαλώδη και έντονα γραφειοκρατικό χώρο των στρατολογικών ζητημάτων, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση και η άμεση επαφή του νέου με τις υπηρεσίες, χωρίς μεσολαβητές.

Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε από τη Διεύθυνση Στρατολογικού του Στρατού Ξηράς και λειτουργεί από την περασμένη εβδομάδα στην ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού (www. army.gr) ειδικό τμήμα όπου οι νέοι, οι οποίοι πρόκειται να στρατευθούν το επόμενο δίμηνο, θα μπορούν να μαθαίνουν άμεσα πότε ακριβώς κατατάσσονται, σε ποιο Όπλο / Σώμα (Πεζικό, Πυροβολικό, Τεθωρακισμένα κ.λπ.) και σε ποιο κέντρο κατάταξης νεοσυλλέκτων. Στα στοιχεία αυτά ο κάθε νέος έχει αποκλειστική πρόσβαση, αφού μπαίνει με κωδικό τον Αριθμό Στρατολογικού Μητρώου (ΑΣΜ) που έχει από 18 ετών (ως περιοδεύων).

Το σημαντικό ωστόσο που εισάγει η διαδικασία είναι η δυνατότητα του νέου να προσθέτει τυχόν νέα στοιχεία που αφορούν τις γνώσεις του (πτυχία, κ.λπ.) ή αντιρρήσεις και επιθυμίες που συνδέονται με τα προσόντα του και την αρχική τοποθέτηση ώστε να εξεταστεί η δυνατότητα αλλαγής. Οι στρατεύσιμοι θα μπορούν να εκφράζουν, αν θέλουν, και την επιθυμία τους για κάποια ειδικότητα (συναφή με τις γνώσεις τους), αλλά και την περιοχή των συνόρων που θα τοποθετηθούν.

Παράλληλα το υπουργείο Άμυνας για να ενισχύσει τη σύνδεση της θητείας με τις γνώσεις θα κάνει το ίδιο, διά των Γενικών Επιτελείων, επιλογή των νέων που έχουν διδακτορικό ή μεταπτυχιακούς τίτλους, ώστε να τους αξιοποιεί κατάλληλα.

Φρένο στο ρουσφέτι

Το υπουργείο Άμυνας πέραν της εξυπηρέτησης των νέων- που πλέον δεν θα χρειάζονται να τηλεφωνούν στη Στρατολογία ή να περιμένουν τον αστυνομικό να τους φέρει το Δελτίο Κατάταξης 5-6 ημέρες πριν παρουσιαστούν- εκτιμά ότι από τα μέτρα αυτά, όπως και άλλα που ακολουθούν, θα αποδυναμωθεί το ρουσφέτι. «Κάνουμε μια προσπάθεια προκειμένου να πείσουμε τον κόσμο ότι οι θεσμοί μπορούν να λειτουργούν από μόνοι τους», δήλωσε ο κ. Ε. Βενιζέλος με αφορμή τα περί αιτημάτων για ρουσφέτι που φέρεται ότι είχαν υποβληθεί στο γραφείο του κ. Ρόβλια προ μηνός.

Σταδιακά το 9μηνο σε Αεροπορία και Ναυτικό

Από τους καταταγέντες τον Νοέμβριο του 2009 αρχίζει σταδιακά η μείωση της θητείας στους 9 μήνες και για όσους υπηρετούν στην Αεροπορία και το Ναυτικό. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι βέβαια να υπηρετήσουν εξ ολοκλήρου τη θητεία τους σε μονάδες της Θράκης, του Αν. Αιγαίου και της Δωδεκανήσου. Οι υπόλοιποι υπηρετούν 12 μήνες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με υπουργική απόφαση, ναύτες και σμηνίτες που κάνουν τη θητεία τους στις παραπάνω περιοχές, υπηρετούν:
● 11 μήνες όσοι έχουν καταταγεί ή θα καταταγούν από 1-11-2009 έως 31-1-2010.
● 10 μήνες όσοι θα καταταγούν από 1-2-2010 έως 30-4-2010.
● 9 μήνες όσοι θα καταταγούν από 1-5-2010 και μετά.

aw2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ