Social Icons

.

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Αυστραλός της Χρονιάς, ένας τραπεζίτης με χρυσή καρδιά...


Ο Μελβουρνιώτης τραπεζίτης Simon MacKeon, ανακηρύχθηκε φέτος ο Αυστραλός της Χρονιάς λαμβάνοντας  την ύψιστη τιμητική διάκριση της χώρας από την πρωθυπουργό Τζούλια Γκίλαρντ.
Ο τραπεζίτης της Macquarie Group θεωρείται από τους πλέον χαρισματικούς στον τομέα του, αλλά την ίδια στιγμή είναι γνωστός στην ευρύτερη κοινωνία της Μελβούρνης για τη φιλανθρωπική του δράση και την αφοσίωσή του στη βελτίωση της ζωής των «αδυνάτων».
Το 1994 ενώ είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει το μισθό του, το αρνήθηκε και αποφάσισε να μοιράσει τον χρόνο του μεταξύ της καριέρας του και των φιλανθρωπικών του ανησυχιών.
Σήμερα ο Simon MacKeon, είναι μέλος του Δ.Σ. του ερευνητικού κέντρου CSIRO, λαλίστατος μαχητής για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Αβοριγίνων και μέλος του Δ.Σ. του παγκόσμιου φιλανθρωπικού οργανισμού World Vision.
Δίπλα στον τραπεζίτη με τα φιλάνθρωπα αισθήματα, κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής στο Parliament House, βρισκόταν και η 17χρονη Τζέσινα Γουάτσον, η Αυστραλή ιστιοπλόος που έκανε το γύρο του κόσμου με το σκάφος της και η οποία επιλέχθηκε ως η νεαρή Αυστραλή της Χρονιάς.
Ο τίτλος του Ηλικιωμένου Αυστραλού της Χρονιάς απονεμήθηκε στον καθηγητής πανεπιστημίου Ρον Μακάλουμ που είναι ο πρώτος και ο μοναδικός άνθρωπος που παρά το γεγονός ότι είναι τυφλός κατάφερε να κατακτήσει το υψηλότερο ακαδημαϊκό αξίωμα.
Με τον τίτλο του Ήρωα της Διπλανής Πόρτας χρήστηκε ο Ντόναλντ Ρίτσι, από το Σίδνεϊ που άνοιξε το σπίτι του σε χιλιάδες απελπισμένες ψυχές που οδηγούνταν με μαθηματική ακρίβεια στην αυτοκτονία, στηρίζοντας αυτούς τους ανθρώπους και σώζοντας ζωές.
neoskosmos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ