Social Icons

.

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Ανθρώπινος σταυρός

Με την έναρξη της Σαρακοστής, χιλιάδες πιστοί καθολικοί Φιλιππινέζοι παρατάχθηκαν κατά μήκος ενός γηπέδου στη Μανίλα, προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στις αμβλώσεις και σε ένα υπό συζήτηση νομοσχέδιο στη Βουλή για την τεχνητή γονιμοποίηση, αλλά και τη φιλοδοξία να σχηματίσουν τον μεγαλύτερο ανθρώπινο σταυρό στον κόσμο.
Περίπου 20.000 φοιτητές και μέλη του προσωπικού του καθολικού πανεπιστημίου Σάντο Τόμας στάθηκαν ο ένας δίπλα στον άλλον, οι σπουδαστές φορώντας μαύρα πουκάμισα ή λευκές στολές, ώστε να σχηματίσουν έναν τεράστιο σταυρό.
«Ο σταυρός είναι για μας το σύμβολο της ζωής, το δέντρο της ζωής», δήλωσε ο αντιπρύτανης του πανεπιστημίου, στο οποίο φοιτούν 40.000 νέοι, καθώς είναι το μεγαλύτερο καθολικό πανεπιστήμιο στον κόσμο από απόψεως σπουδαστικού πληθυσμού.
Και αν κάποιοι έσπευσαν να επισημάνουν τη ματαιότητα του εγχειρήματος, όσον αφορά το μέγεθος του σταυρού τουλάχιστον και τη θέση του στο Βιβλίο Γκίνες, η απάντηση του αντιπρύτανη είναι ότι πρόκειται για ένα πνευματικό γεγονός για τον καθένα από τους μετέχοντες σ’ αυτό.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ