Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011
Ο θρύλος των χάκερ
Θεωρείται ο διασημότερος χάκερ όλων των εποχών και αν κρίνουμε από την ιστορία του, όχι αδίκως. Κατάφερε να εισβάλει …
σε συστήματα πολλών εταιριών, να υποκλέψει τηλεφωνικές συνομιλίες της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, NSA καθώς και να προκαλέσει «πονοκεφάλους» στο FBI.Ο λόγος για τον Κέβιν Μίτνικ ο οποίος πρόσφατα κυκλοφόρησε μια αυτοβιογραφία του με τον τίτλο «Φάντασμα στις Γραμμές: Οι περιπέτειες μου ως ο πλέον καταζητούμενος χάκερ του κόσμου» (Ghost in the Wires: My Adventures as the World’s Most Wanted Hacker), στην οποία περιγράφει όλα εκείνα τα κατορθώματα που τον έκαναν διάσημο. Αν και ανάμεσα στα βιβλία που έχει γράψει περιλαμβάνεται και το «The Art of Deception» το οποίο επίσης αναφέρεται στις δραστηριότητες που οδήγησαν στην σύλληψη του, αξίζει να σημειωθεί ότι στην αυτοβιογραφία του, θα είναι πολύ πιο γλαφυρός και λεπτομερής στις περιγραφές του. Και αυτό γιατί, το έτος που κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο δεν είχε εκτίσει ακόμη την ποινή του και οι περιγραφές των παράνομων δραστηριοτήτων του, θα μπορούσαν να του δημιουργήσουν ακόμη μεγαλύτερους «μπελάδες»!
Ο Κέβιν Μίτνικ, από μικρή ηλικία έδειξε την κλήση του: Στα 12 μόλις χρόνια του, είχε πλαστογραφήσει εισιτήρια για τα λεωφορεία του Λος Άντζελες! Το 1979, ο 16χρονος Κέβιν, εισέβαλε στο δίκτυο μια εταιρίας και αντέγραψε λογισμικό. Για την πράξη του αυτή, καταδικάστηκε το 1988! Τα επόμενα χρόνια της «καριέρας» του, περιλαμβάνουν παραβίαση των υπολογιστικών συστημάτων εκατοντάδων εταιριών, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται και τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Motorola, η NEC, η Nokia, και η Fujitsu Siemens. Η δράση του, σε συνδυασμό με τη δημοσιότητα που έδωσε το FBI στις προσπάθειες σύλληψης του, έκαναν γνωστό τον Κέβιν Μίτνικ σε όλο τον κόσμο και ένας ολόκληρος μύθος δημιουργήθηκε γύρω από τον ίδιο και τις ικανότητες του. Σύμφωνα με έναν από αυτούς τους μύθους, ο Μίτνικ μπορούσε να ξεκινήσει πυρηνικό ολοκαύτωμα, σφυρίζοντας απλώς σε μία τηλεφωνική γραμμή!
Τελικά, το 1995 ο διάσημος χάκερ συνελήφθη από το FBI και καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση. Ένα ολόκληρο κίνημα διαμαρτυρίας ξεσηκώθηκε από θαυμαστές που θεωρούσαν τις ποινές υπερβολικές. Ένας από τους λόγους της υποστήριξης που έλαβε, ήταν και το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των κυβερνοεπιθέσεων που πραγματοποίησε, δεν έκλεψε λεφτά από κανέναν αν και κατά τη πολύχρονη δράση του είχε υποκλέψει ένα πλήθος αριθμών πιστωτικών καρτών.
exeisminima
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ