Social Icons

.

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Ιάπωνες και Ρώσοι επιστήμονες πιο κοντά στην κλωνοποίηση ενός Wooly Mammoth



Επιστήμονες από την Ιαπωνία και τη Ρωσία εργάζονται από κοινού σε ένα σχέδιο που νομίζουν ότι θα μπορούσε να οδηγήσει στην επανεμφάνιση ενός Wooly Mammoth στη Γη. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα μαμούθ εξαφανίστηκαν περίπου πριν από 10.000 χρόνια. Τον Αύγουστο, οι ερευνητές βρήκαν ένα καλά διατηρημένο μηριαίο οστό από ένα μαμούθ στη Σιβηρία, που θα μπορούσε να «αναστήσει» το εξαφανισμένο είδος.

Απ’ ότι φαίνεται, τα οστό ανακαλύφθηκε όταν το «μόνιμα» παγωμένο πέρμαφορστ (παγωμένο έδαφος) έλιωσε εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Μέσα στο συγκεκριμένο μηριαίο οστό κρύβεται ένα πολύ καλά διατηρημένος μυελός των οστών, απ’ όπου οι επιστήμονες ελπίζουν να συλλέξουν DNA κατάλληλο για την εμφύτευση σε ένα έμβρυο ελέφαντα.

Δεδομένου ότι το μαμούθ και ο ελέφαντας είναι δύο είδη στενά συνδεδεμένα, τα γενετικά τροποποιημένα έμβρυα στη συνέχεια θα εμφυτευτούν σε έναν θηλυκό ελέφαντα και οι επιστήμονες, θα περιμένουν την γέννηση του πρώτου μαμούθ μετά από χιλιάδες χρόνια.

Μία παρόμοια είδηση είχε κυκλοφορήσει και στις αρχές του έτους, ωστόσο πλέον με το καλοδιατηρημένο DNA στην διάθεση των επιστημόνων, είναι πολύ πιο πιθανό τα μαμούθ να ξαναπατήσουν το πόδι τους στην Γη. Προς το παρόν η επιστημονική ομάδα διερευνά το κατά πόσο είναι πιθανό η όλη διαδικασία να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2012.
 proho.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ