Social Icons

.

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Χωριό κινδυνεύει απο κατολίσθηση στα Τρίκαλα

Το ενδεχόμενο να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τα σπίτια τους στον οικισμό Ροπωτό του Δήμου Πύλης Τρικάλων, εξετάζει ο Δήμος, καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία από τις συνεχιζόμενες κατολισθήσεις. Το πρόβλημα που παρατηρείται εδώ και μια δεκαετία, έλαβε μεγάλες διαστάσεις τις τελευταίες ημέρες, λόγω των συνεχιζόμενων βροχοπτώσεων, και σύμφωνα με το δήμαρχο Κώστα Κουφογάζο υπάρχει κίνδυνος ακόμη και να καταρρεύσουν σπίτια.
Συγκεκριμένα, την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του κατολισθητικού φαινομένου στον οικισμό του Ροπωτού, που τις τελευταίες ημέρες έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις, ζητεί ο δήμαρχος Πύλης Τρικάλων, Κώστας Κουφογάζος.
Όπως αναφέρει ο δήμαρχος, τα φαινόμενα που καταγράφονται προκαλούν την έντονη ανησυχία των κατοίκων και διαταράσσουν την καθημερινότητά τους.
Οι κατολισθητικές κινήσεις, οι οποίες, με περιοδική δράση, τα τελευταία πενήντα χρόνια πλήττουν τον οικισμό και προκαλούν την πληθυσμιακή του συρρίκνωση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, έχουν δημιουργήσει ανεπανόρθωτη ζημιά, επισημαίνει ο κ. Κουφογάζος και σημειώνει τις έντονες κινήσεις βαρύτητας - καταπτώσεις, ολισθήσεις που καταγράφονται πλησίον του οικισμού.
Ο δήμαρχος Πύλης ζητεί την άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού διαχείρισης έκτακτης ανάγκης για πλήθος οικιών που βρίσκονται κοντά στο ρήγμα, καθώς και τη λήψη απόφασης επέμβασης, για την αποστράγγιση της ευπαθούς ζώνης από επιφανειακά και υπόγεια νερά και σημειώνει πως οι αντιστηρίξεις πρανών με συρματοκιβώτια, στη χαρτογραφημένη περιοχή, θεωρούνται άμεσης προτεραιότητας.
"Δυστυχώς -καταλήγει ο δήμαρχος- τα προβλήματα που προέκυψαν είναι έντονα, γιατί μέχρι τώρα αντιμετωπίζονταν ευκαιριακά και αποσπασματικά, χωρίς άρτιες και εμπεριστατωμένες μελέτες".
ΑΠΟ  http://news.ert.gr

1 σχόλιο:

  1. Καλημεεεεεεεεεεεεεερα σας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ωραιες Υποδομες Κρατους!!!!
    Αφηνουν τους Ανθρωπους να χτιζουν σπιτια και στην συνεχεια υπαρχουν κατολισθησεις!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ