Social Icons

.

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Η σχέση του Facebook με το... κάπνισμα


Τι σχέση έχει το Facebook με το αλκοόλ και το κάπνισμα; Φαινομενικά καμία. Κι όμως επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι έφηβοι που χρησιμοποιούν τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης καταλήγουν- πιο συχνά- να εθίζονται στο ποτό και το κάπνισμα σε σχέση με όσους δεν έχουν έχουν το δικό τους προφίλ.
Επιστήμονες του Εθνικού Κέντρου Εθισμού και Κατάχρησης Ουσιών του Πανεπιστημίου της Κολούμπια πραγματοποίησαν μέσω Διαδικτύου έρευνα στη συμπεριφορά 1.000 παιδιών ηλικίας από 12 έως 17 ετών και ακόμη 1.000 μέσω τηλεφωνικής συνέντευξης.
Τα αποτέλεσμα: Όσοι διαθέτουν καθημερινά χρόνο στα κοινωνικά δίκτυα, έχουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να καπνίσουν, τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να πίνουν συστηματικά αλκοόλ και διπλάσιες πιθανότητες να καπνίσουν μαριχουάνα.
Η επιστημονική ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι φωτογραφίες που βλέπουν στις εν λόγω σελίδες με συνομήλικους τους να πίνουν ποτά αποτελούν ισχυρό μέσο ψυχολογικής πίεσης που δέχεται υποσυνείδητα ο ένας συνομήλικο από τον άλλον.
Το 40% των φωτογραφικών που βλέπουν οι έφηβοι είναι από διασκέδαση με αλκοόλ και τσιγάρο.
Ο Τζόσεφ Καλιφάνο, διευθυντής του Κέντρου δήλωσε ότι "η σχέση μεταξύ των φωτογραφιών στα site κοινωνικής δικτύωσης διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη δομή του χαρακτήρα, καθώς αισθάνεται ότι εάν κάνει ότι βλέπει στη φωτογραφία θα είναι για πάντα ευτυχισμένος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ