Social Icons

.

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Η ατάκα της ημέρας - Οι αξέχαστες ατάκες της χρονιάς



Λατρεμένες φράσεις που έκαναν αίσθηση και σχολιάστηκαν από όλους. Διαβάστε στο NEWS 247 τις δέκα καλύτερες ατάκες που ξεχώρισε για το 2011
Άλλη μια ταραχώδης χρονιά φεύγει, αφήνοντάς μας  γλυκόπικρες αναμνήσεις. Αυτή τη χρονιά μάθαμε νέες λέξεις, ακούσαμε, και τι δεν ακούσαμε, από τους πολιτικούς μας και όχι μόνο.
Φράσεις γραφικές, φράσεις απαξιωτικές, φράσεις που μας τράβηξαν την προσοχή και τις σχολιάσαμε όσο δεν πάει. Φράσεις που τελικά έγιναν ατάκες και μερικές από αυτές τις αναπαράγαμε και εμείς οι ίδιοι στις παρέες μας.
Το News 247 διάλεξε τις δέκα καλύτερες ατάκες που ειπώθηκαν το 2011 εντός των τειχών και σας τις παρουσιάζει.

10) "Οι υπάλληλοι του Δήμου κ*λοβαράνε"
Τάδε έφη ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης σε μια δήλωση "σοκ" (σ.σ φυσικά  και ο όρος "δήλωση σοκ" χρησιμοποιείται ειρωνικά). Τώρα να πω ότι ξαφνιάστηκα θα είναι ψέμα. Ξέρετε κ. Μπουτάρη μην ξαφνιαστείτε αλλά νομίζω λέγω, νομίζω πως οι υπάλληλοι πολλών Δήμων κ*λοβαράνε και λέω πολλών γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που δουλεύουν, μη τους πάρει άδικα η μπάλα.

9) "Παπανδρέου, ο αρχολίπαρος και Σαμαράς, ο σπουδαρχίδης"
Δύο χαρακτηρισμοί δια στόματος του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη που έκαναν πολλούς να τρέχουν στα λεξικά να δουν τι σημαίνουν και από τότε χρησιμοποιούνται κατά κόρον. Μια φορά μάλιστα ενώ απολάμβανα τον καφέ μου σε μια καφετέρια ακούω από μια διπλανή παρέα πιτσιρικιών, να λέει το ένα στο άλλο: Ρε σπουδαρχίδη πιάσε μου το ζάρι είναι κάτω από τη καρέκλα σου!
Οϊμέ σκέφτηκα δεν  μπήκαν στον κόπο να μάθουν τι σημαίνει αλλά χάρηκαν που βρήκαν άλλη μια "εύηχη" λέξη…

8) "Δεν πας στο διάολο ρε μ*λάκα"
Φωνές και βαρύτατοι χαρακτηρισμοί στη Βουλή. Αυτή τη φορά κατά διάρκεια συζήτησης για τον προϋπολογισμό.
Με την εν λόγω φράση η Βάσω Παπανδρέου απάντησε στον βουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη όταν της είπε πως "θα την πλακώσει" σε έναν απολαυστικό διάλογο στη Βουλή, μια φράση που μας έφερε στο μυαλό τις λατρεμένες βιντεοταινίες του 80’, όπου ο Σταμάτης Γαρδέλης τραγούδαγε το "άντε σπάσε ρε μ*λάκα".

7) "Δεν είμαι φραπεδόμαγκας και δεν φοράω στρινγκάκια"
Για άλλη μια φορά κατάφερε με τις δηλώσεις του να αποσπάσει τη προσοχή των ΜΜΕ. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος δήλωσε στην εκπομπή του Γ. Αυτιά πως δεν είναι φραπεδόμαγκας και δεν φοράει… στρινγκάκια, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να τιμωρηθεί για τη διαγραφή προστίμων.
Σιγά κ. Ψωμιάδη. Μέχρι και ο Μπέκαμ φοράει στρινγκάκια!

6) "Κάτσε κάτω μωρή κουλή"
Ε ναι, δε μπορεί να μη θυμηθήκατε πως αυτήν την ατάκα την είπε  ο ένας και μοναδικός Ηλίας Ψινάκης σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Ήταν τότε που ο Η. Ψινάκης ενοχλήθηκε από τα όσα έλεγε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Φώτης Προβατάς. Και μπορεί τη πρώτη φορά να κρατήθηκε, και να του είπε απλά "τελειώνετε μας τα ζαλίσατε"  όμως όταν ο Φ. Προβατάς τον αποκάλεσε πρωτοπαλίκαρο του Α. Κακλαμάνη, ε δεν άντεξε και άφησε τον εαυτό του ελεύθερο, φωνάζοντας "Κάτσε κάτω μωρή κουλή".
Ε μα πια τον σκάσανε, τα' πε και ξεθύμανε.

5) "Είμαι ζουζούνι"
Καλεσμένος στη εκπομπή του Α. Παπαχελά, ο Θ. Πάγκαλος μιλά για την ακίνητη περιουσία του και το χαράτσι που αδυνατεί να πληρώσει. Ως εδώ όλα καλά μέχρι που αλλάζουν θέμα και συζητούν για τα πόθεν έσχες των δημοσιογράφων και για την ερώτηση που έκανε στον Άρειο Πάγο.
Θέλοντας λοιπόν να δείξει ότι έχει ερευνήσει το θέμα δήλωσε πως… είναι ζουζούνι και έψαξε στον Άρειο Πάγο (ΜΠΖΖΖΖΖΖ).

4) "Σιγά τη καλτσοδέτα"
Για άλλη μια φορά τα πράγματα βγήκαν εκτός ελέγχου στη Βουλή και οι διάλογοι που εκτυλίχθηκαν δεν ήταν οι πρέποντες. Πρωταγωνιστής ο Σωκράτης Ξυνίδης, ο οποίος χαρακτήρισε καλτσοδέτα την Εύα Καϊλή όταν τόλμησε να διαμαρτυρηθεί γιατί διακόπτεται η συνεδρίαση και δεν της δίνεται ο λόγος.
Μια ατάκα που έχει γίνει must στις ανδρικές παρέες. Για παράδειγμα, έχω ακούσει μέχρι και εγώ  από φίλους μου απολαυστικό διάλογο του στυλ: Κοίτα τι περνάει πωπω, και να απαντά ο άλλος κουλ: Σιγά τη καλτσοδέτα ρε (Τουλάχιστον η λέξη καλτσοδέτα ενέχει κάτι σέξι όσο να πεις…)

3) "Εγώ στήνω κ*λο και εσείς διώχνετε επενδύσεις;"
Θεϊκή ατάκα από τον δήμαρχο Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο, ο οποίος απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Σκύρου αλλά και τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που συνεδρίαζε για μεγάλη επένδυση αιολικού πάρκου στην Σκύρο.
Ο Α. Γκλέτσος είπε να γίνει λίγο πιο... παραστατικός και να δώσει έμφαση στην προσπάθεια που κάνει για τον τόπο του ώστε να το κατανοήσουν πλήρως οι συμπολίτες του.
Για αυτό αγαπάμε Απόστολο Γκλέτσο γιατί μπορεί να είναι και του σαλονιού και του λιμανιού.

2) "We are still bold and beautiful"
Με ύφος χιλίων καρδιναλίων και με το ανάλογο accent, όπως αρμόζει η περίσταση, η Λιάνα Κανέλλη εμφανίζεται σε ζωντανή συνέντευξη στο βρετανικό κανάλι Channel 4 και απλά κλέβει τη παράσταση.
Mετά την πρώτη ερώτηση του δημοσιογράφου Jon Snow για το πώς είναι η κατάσταση στην Ελλάδα, η Λ. Κανέλλη του απαντά αποστομωτικά πως οι Έλληνες είμαστε ακόμα τολμηροί και όμορφοι, για να συμπληρώσει  αλλά χρειάζεστε ακόμα την Ακρόπολη για να έχετε μια ιδέα του ευρωπαϊκού πολιτισμού".
Θεά που θα έλεγε και ο κύριος στο νούμερο έξι.

1) "Πάμε πλατεία;"

Μια ατάκα που επανήλθε στο προσκήνιο με τους Αγανακτισμένους και που λίγοι θέλω να πιστεύω που δεν το είπαν σε κάποιον φίλο του.
Πάμε πλατεία; Και λίγο μετά το κέντρο της Αθήνας πλημμύριζε από κόσμο και έσφυζε από ζωή. Νέοι, ηλικιωμένοι, οικογενειάρχες με μικρά παιδιά φώναζαν συνθήματα και τραγουδούσαν μπροστά από τη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στα μέτρα λιτότητας σαν μια γροθιά.

Πρέπει να έχουμε ένα πράγμα στο νου μας αν θέλουμε αυτή η χώρα να πάει μπροστά:
Μόνο αν το "εγώ" γίνει "εμείς" μπορούμε να κάνουμε κάτι… Καλή χρονιά σε όλους!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:  http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ